IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Крадци не знаят какво да правят с Lamborghini за 300 000 евро

Суперколата е намерена в изоставена ферма, но липсват много от частите

Суперавтомобилите са предизвикателство за крадците, въпреки сериозните трудности след това при пласирането на такива редки коли, но очевидно и в тази гилдия има аматьори, които не знаят какво да правят с вече задигнат рядък автомобил. За такава интересна история, разиграла се във Великобритания, разказа Marca.

 

Lamborghini-2

 

Става въпрос за жълто Lamborghini Diablo 6.0 VT, което изчезва на Острова и е в неизвестност около две години и половина, след което е открито в окаяно състояние в изоставена барака за добитък.

Собственикът на въпросното Lamborghini се казва Алистър Маккилоп, живее във Великобритания и през 2019 г. сключва сделка с приятел колекционер, който да съхранява скъпия автомобил за известно време. Идва обаче пандемията от коронавирус и Маккилоп решава, че няма да може да ползва любимата си кола още по-дълго време.

 

Lamborghini-1

 

Това Lamborghini Diablo 6.0 VT е един от 12-те екземпляра с десен волан във Великобритания и е от последната серия на Diablo, от която са направени 337 бройки с цена около 300 000 евро.

Спокойствието е нарушено, когато Маккилоп получава известие от Driver and Vehicle Licensing Agency (DVLA) - Агенция за лицензиране на водачи и превозни средства в страната, в което се съобщава, че някой се опитва да регистрира колата му под друго име. Той веднага отива при приятеля си и установява, че неговото Lamborghini липсва. Колекционерът не обърнал внимание през изминалото време, защото предположил, че самият собственик е дошъл в някакъв момент, за да си вземе колата.

 

Lamborghini

 

Маккилоп съобщава за кражбата на полицията в Лестър, но също така се свърза с човек от Petrolheadonism Club – общност на автомобилни фенове, както и със секретаря на Lamborghini Club UK, за да съдействат автомобила да бъде намерен. Резултатът е кампания чрез Facebook и Instagram, която достигна до автомобилни ентусиасти от цял свят.

Един ден чрез акаунт в Instagram е получено съобщение, което дава адрес, където се предполага, че се намира изчезналата кола. Но уликата е фалшива и така дълго време до 29 декември 2022 г. , когато Маккилоп получава обаждане от полицията с обявяване на „коледен подарък“. Колата е открита в изоставена ферма за добитък в крайбрежен град в южната част на Великобритания. Но за съжаление е в окаяно състояние - липсват врати, фарове и много други елементи.

 

Lamborghini-3

 

Установява се, че някой се е опитал да регистрира колата в град Брентуд (недалеч от Лондон) в края на юни 2022 г. Крадците обаче не успяват и единственото, което биха могли да направят, е да скрият някъде суперавтомобила.

Според хората от Petrolheadonism Club тези хора нямат представа какво са откраднали и какво да правят с такъв рядък и скъп автомобил. Още повече, след като случаят стана популярен не само във Великобритания, но достигна до феновете на Lamborghini по целия свят. Според специалисти частите са складирани някъде и трябва да се намерят, защото не е толкова лесно да се продадат, все пак не са от масов автомобил.

 

 

0 от 500