IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колата е стояла цяла зима в гараж. Как да я съживим?

Преди да подкарате отново автомобила си, трябва да разрешите някои основни проблеми

През зимата собствениците не се нуждаят толкова от автомобили, колкото през пролетта или лятото. При снеговалежи и студове много шофьори оставят колите си на паркинга или в гаража, като отиват по работа с градския транспорт. Има дори такива, които буквално зазимяват автомобилите си, като ги оставят на закрито място и ги държат там до настъпване на пролетта.

До каква степен продължителният престой може да повлияе на техническото състояние на автомобила и какво ще трябва да се провери първо под капака, за да се избегнат възможни повреди? Ето какви съвети дават опитни автомобилни експерти:

Основни проблеми, ако колата не е карана цяла зима (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Това няма да го чета, не карам бмв.
  • #3
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Дисковете ръждясват дори след 4-5 дена престой, ако са били мокри. Ръждата си пада от накладките след няколко спирания. Това е предвидено. За да не се образува ръжда, дисковете трябва да са сухи когато приберете колата. Това става като използвате активно спирачките преди прибирането на колата в гаража. Почистването на дисковете, както невежо ви съветва Петърчо, не е лесна работа и крие рискове.
  • #2
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Маслото отделяло добавки, които се утаявали на дъното на резервоара. После се засмуквали от горивната помпа? За двутактов двигател ли говорим? Явно не за трабант, защото той няма горивна помпа. Явно Вартбург ;) Петърчо, пак не си в час!
  • #1
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Електронен ключодържател??? Ааааааа, ха-ха-ха, Петърчо пак изби рибата! Не ставаш, момче. Мъчиш и нас, и себе си!