IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Скандал с подкупи за милиони разтърси Mercedes

Двама служители в най-големия германски завод на марката са арестувани

Германската федерална криминална полиция претърси завода на Mercedes в Зинделфинген заради обвинения, че двама служители от отдела за продажби са взимали подкупи. Жалбата срещу тях е подадена от автомобилния производител, който твърди, че в случая е жертва.


Mercedes-Benz


Служителите на реда са конфискувалия компютри мобилни телефони, както и други предмети. Претърсена е и квартирата на един от обвинените, съобщава Bild. Според информацията на изданието, двама служители са забъркани в най-големия скандал с подкупи в историята на Mercedes, като щетите, причинени от тях, са за милиони евро.

Съобщава се, че заради размерите и сложността на случая ръководството на Mercedes се е обърнало към криминална полиция, а не към местните органи на реда. Разследващите са използвали специални тактики, като в операцията са участвали някой от най-добрите криминалисти в Германия.

„Ни сме жертва в случая и затова подадохме жалба. Оказваме пълна подкрепа на властите в тяхното разследване“, заяви представител на германския производител, цитиран от Bild и Reuters.

Заводът на Mercedes в Зинделфинген се намира близо до Щутгарт, където е централата на компанията. В предприятието се произвеждат E- и S-Class, както и новият изцяло електрически EQS. Заводът работи от 1915 г., като в целия комплекс има над 35 000 служители

Според Mercedes, в допълнение към производството на превозни средства, съоръжението е отговорно и за по-широко производство, като в него се намират „зони за планиране и централно управление на покупки и доставчици“ за автомобилния производител.

0 от 500
  • #1
    12 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Така и не разбрах кой на кого ги е давал тези милиони за подкуп? Или пък са изнудвали клиентите за неоправдани надценки? Някой доставчик ли е плащал милиони на служителите за да купуват материалите и частите на по-високи цени?