IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Агресия срещу моторист - 8 месеца в затвора

Пенсионер си плати за изпуснатите нерви на пътя (ВИДЕО)

Гневът на пътя е пагубен и цената му обикновено е много висока - това научи 69-годишен шофьор във Великобритания, като блъсна мотоциклетист след опасно преследване, съобщи Telegraph.

 

Пенсионер преследва мотоциклетист-1

 

Пенсионерът Греъм Робинсън от Уелс бе осъден на 8 месеца затвор, а като като част от присъдата е наказан за три години и четири месеца с отнемане на книжката и подлежи на разширен повторен изпит, ако поиска да шофира отново.

Агресията е заснета на видео от собствената видеокамера в автомобила на разгневения шофьор. Случката е от 5 август миналата година, но присъдата е от скоро. Тогава, според обяснението на пенсионера, мотоциклетистът Лиъм Гест е ударил огледалото на неговата кола.

 

Пенсионер преследва мотоциклетист

 

В яда си и желанието да „накаже“ човека на мотора заради това негово действие, Робинсън започва преследване, което завършва с удар отзад по мотоциклетиста на вече черен път. Камерата снима през цялото време, но след пристигането на полицията преследвачът излъгал, че била счупена и дори не е била в колата по време на гонката. Впоследствие обаче възрастният мъж се признава за виновен в опасно шофиране и възпрепятстване на полицията.

Според съдия Тимъти Петс Робинсън шофьорът на автомобила е действал „по крайно неадекватен начин“ и му казал: „Изключително опасно е някой да използва колата си като оръжие, както вие направихте, за да уредите недоволство срещу по-уязвим участник в движението и присъдата трябва да отразява това“.



Пострадалият мотоциклетист се разминал само с охлузвания при инцидента, но по-късно започнал да се оплаква от болки в гърба.

 

 

0 от 500
  • #7
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Вижда се, че инцидентът започва защото пенсионерът с колата си засича моториста, вероятно защото се дразни, че навлиза в насрещното когато го изпреварва. Т.е. мотивът е нищо друго, а омраза. Как трябва да кара мотористът, е друга тема, но в случая е маловажна на фона на изстъпленията на пенсионера. Сега ще има време да премисли живота си. Късмет, че се случва в уредена държава и има шанс всеки да получи възмездие.
  • #6
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Леко му се е разминало на дядката. За използване на колата като оръжие срещу по-уязвими участници в движението, освен поне година затвор, трябва да се отнема и книжката завинаги. Всяка нанесена повреда на жертвата трябва да се наказва допълнително. Ама няма значение кой си го е търсил. Има си органи на реда да наказват нарушението на правилата за движение. Някои от коментиращите май са гледали *** филми и нямат връзка с реалността. Утре някой така ще накаже детето ви, умници!
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    kad ( преди 1 година )
    Както се казва в такива случаи " Каквото повикало,такова се обадило"Дядото ще си излежи присъдата, "състезателя" можеше и да потрошен, дано си е някаква извадил поука след това.
  • #4
    9 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    мотористите не ги слуша главата
  • #3
    10 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Както казваше жената на един бивш вече колега: "Внимавай Данчо, че на пътя има и други иди0ти ..."
  • #2
    8 rate up comment 8 rate down comment
    Popa ot razgrad ( преди 1 година )
    Браво на шофьора на колата...смело преследване...Мотоциклетиста си е намерил майстора...
  • #1
    15 rate up comment 3 rate down comment
    //// ( преди 1 година )
    Съгласен съм, че не е това начина, но някои мотористи си го заслужават!