IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Знаете ли, че безалкохолната бира също може да ви лиши от шофьорска книжка

Тази напитка съдържа 0.5% алкохол и в някои ситуации това може да ви вкара в беля

Принципно безалкохолната бира е направена основно за водачи на МПС, но както сочет последни проучвания по темата, пиенете на такова пиво и шофирането след това, могат да доведат до отнемане на свидетелството за правоуправление.


бира


Това е особено актуално след като ЕС настоява за нулеви промили в кръвта при шофиране. А изследванията показват, че след изпиване на две бутилки безалкохолна бира в кръвта ще има около 0.04 промила.

Това е така, защото и безалкохолното пиво съдържа 0.5% алкохол. Той естествено е свръхминимално количество, но ако преди това сте приели лекарства, съдържащи алкохол, или сте яли плодове с признаци на ферментация, например и след това сте пили безалкохолна бира, може да се появи ефектът на интоксикация.

Ако ви спре КАТ, дрегерът ще отчете наличие на алкохол в кръвта. Специалистите препоръчват за имате предвид тези факти и ако все пак решите да изпиете бутилка безалкохолна бира, то тя да е само една и да изчакате 30-ина минути и едва тогава да шофирате. След две или повече безалкохолни бири можете да тръгнете на път с кола едва след 2 часа, не по-рано. 


0 от 500
  • #14
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Пенчо ( преди 1 година )
    Айде правете разлика между безалкохолни ,и нискоалкохолни бири .
  • #13
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Трезвомислещ ( преди 1 година )
    Еврогейците отново се напънаха и .... изходиха поредния идиотизъм от ранга на кривите краставици.
  • #12
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Синдикат на Ало Изма ( преди 1 година )
    "плодове с признаци на ферментация" и каквато и да е газирана напитка ,обикновено водят до скорошен дрисък!
  • #11
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Аз съм ( преди 1 година )
    Това важи и за бозата . Тъпо .
  • #10
    7 rate up comment 1 rate down comment
    До 5 ( преди 1 година )
    Би ли ми казал кои са тези западни държави, където не пият, че ми стана много интересно да ги разбера. А иначе това са абсолютни глупости с безалкохолната бира и промилите. Дори и да приемем, че дрегера отчете 0.04 промила, то това няма никакво значение, защото това е в рамките на грешката на уреда. Второто число след десетичната запетая не се взема под внимание при контрол с мобилен уред. Това е така дори и в държавите, където трябва да си с нула промила.
  • #9
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Муахаха ( преди 1 година )
    И от бири разбирате колкото от коли, драги ми смехурковци!!! На всяка беалкохолна бира си пише възможното съдържание на алкохол в нея!!! Има едно нещо на което му викат етикет!Там го пише! Има безалкохолни бири с 0,5, такива с 0,4 и такива с 0,0! Просто трябва да се чете! Но даже и да е с 0,5 няма как да пиете две такива бири и да имате 0,04 примила алкохол в кръвта!!!
  • #8
    12 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен алкохолик ( преди 1 година )
    В безалкохолната бира има същото количество алкохол, колкото и в кутия сок. Т.е ако пиете натурален сок пак не трябва да шофирате... Не вярвайте на тези глупости..
  • #7
    8 rate up comment 1 rate down comment
    112 ( преди 1 година )
    Преувеличавате ...
  • #6
    12 rate up comment 0 rate down comment
    Хаус ( преди 1 година )
    Като пише 0,00% как има 0.5%? Тия на запад ще осъдят производителя.А то тогава и боза да пийнеш, пак ще те хванат :) Особено, ако си завършил вечерта с литър концентрат, тогава бозата вдига много промилите...
  • #5
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Докторс ( преди 1 година )
    Това може да се случи само в една западна държава където хората много много не са свикнали да пият. Тука нашите закУравели алкохолици който са свикнали да си поръчат още една ракия само и само да си доядат салатата ще се чудят за какво става на въпрос с тая безалкохолна бира.