IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Знаете ли, че безалкохолната бира също може да ви лиши от шофьорска книжка

Тази напитка съдържа 0.5% алкохол и в някои ситуации това може да ви вкара в беля

Принципно безалкохолната бира е направена основно за водачи на МПС, но както сочет последни проучвания по темата, пиенете на такова пиво и шофирането след това, могат да доведат до отнемане на свидетелството за правоуправление.


бира


Това е особено актуално след като ЕС настоява за нулеви промили в кръвта при шофиране. А изследванията показват, че след изпиване на две бутилки безалкохолна бира в кръвта ще има около 0.04 промила.

Това е така, защото и безалкохолното пиво съдържа 0.5% алкохол. Той естествено е свръхминимално количество, но ако преди това сте приели лекарства, съдържащи алкохол, или сте яли плодове с признаци на ферментация, например и след това сте пили безалкохолна бира, може да се появи ефектът на интоксикация.

Ако ви спре КАТ, дрегерът ще отчете наличие на алкохол в кръвта. Специалистите препоръчват за имате предвид тези факти и ако все пак решите да изпиете бутилка безалкохолна бира, то тя да е само една и да изчакате 30-ина минути и едва тогава да шофирате. След две или повече безалкохолни бири можете да тръгнете на път с кола едва след 2 часа, не по-рано. 


0 от 500
  • #4
    4 rate up comment 9 rate down comment
    Мони ( преди 1 година )
    #1 Нали тази "безалкохолна" бира се консервира с алкохол?Изпийте 10 бири пък да видим...
  • #3
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Скъсани боксерки ( преди 1 година )
    То и две бози да изпиеш, истински дрегер пак ще ти отчете алкохол в кръвта. Въпросът е какво количество ще ти отчете.
  • #2
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 1 година )
    Дотатъчно е на дрегера да отчете, после влизаш в приключение да доказваш с кръвни проби, че си трезвен. Аз избягвам дори бонбони с ликьор щото не ми се губят нерви с "властите"
  • #1
    12 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Ако изпиеш 10 такива бири може и да влезнеш в 0.5 промила, да ще отчете нещо иначе но чак пък без книжка айде няма нужда.