IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Дубай направиха брутален всъдеход за специалните части на полицията

Ghiath SWAT edition e разработка на компанията, направира хиперколите Lykan HyperSport и Fenyr SuperSport

Само преди година базираната в Обединените арабски емирства компания W Motors, известна със  своите хиперавтомобили Lykan HyperSport и Fenyr SuperSport, представи всъдехода Ghiath Smart Patrol SUV. Това стана Световната полицейска среща, проведена в Дубай, където машината предизвика огромен интерес и логично тя получи развитие година по-късно.


Ghiath SWAT edition


На същото събитие сега компанията представи и специална модификацията SUV Ghiath - SWAT.edition. Както подсказва името, колата е предназначена за специалните части на полицията. Автомобилът е получи подобрения, като се отчита спецификата на специалните сили, специалното оборудване на служителите и изпълняваните задачи.

Външно всъдеходът се отличава с черен матов цвят с алени лога и специален бодикит - предната броня е подсилена и може да се използва като таран, а по страните и в задната част на купето има широки стъпала и допълнителни дръжки за транспортиране на полицаи извън автомобила.


Ghiath SWAT edition


Оборудването на SUV Ghiath SWAT Edition включва инфрачервени LED осветителни системи за наблюдение и шофиране през нощта, девет външни камери за наблюдение с разпознаване на регистрационния номер, мощни LED модули около периметъра на всъдехода и вградена система за разпръскване на тълпа чрез дим.

Кабината на Ghiath SWAT осигурява стойки за оръжие, отделения за съхранение на боеприпаси, вградени докинг станции за зареждане на лични полицейски радиостанции, обикновен компютър с достъп до националната полицейска база данни, два допълнителни таблета с Android за работа с информационни системи и драйвер за система за наблюдение на здравето.


Още снимки на всъдехода за специалните части на полицията - вижте в галерията:


Засега техническите характеристики на всъдехода все още не са разкрити, като не е известно и кога той ще постъпи на служба в специалните части на дубайските органи на реда.


0 от 500