IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето го обновеното Audi Q3

Премиерата на фейслифта на кросоувъра е насрочена за май

Германският производител Audi подготвя премиерата на обновения кросоувър Q3, като снимки на модела и информация за него бяха публикувани от китайското автомобилно издание Autohome.


Audi Q3


Това не е изненада, тъй като Китай е ключов пазар за Audi и напоследък именно там се провеждат световните премиери на основни модели на марката. По-специално, в Китай дебютираха актуализираните седани A6 и A8, а сега идва ред и на кросоувъра Q3.

Както се вижда от снимките, големи подобрения по модела не се очакват. Броните и решетката радиатора ще бъдат различни, а палитрата от цветове и джанти ще се разшири. Решетката вече ще бъде с разширен хромиран декор, като ще се предлага както с точки, така и с мрежа.


Audi Q3


Дизайнът на тръбите на изпускателната система съко е различен, докато в салона промените ще са минимални. Предвижда се единствено смяна на селектора на роботизираната скоростна кутия, както и добавяне на редица допълнителни опции към стандартното оборудване на кросоувъра.

Под капака на китайското Audi Q3 ще се появи нов 1,5-литров бензинов двигател, който се поставя на европейската версия още преди дебютира на второто поколение през 2018 г. Интересното е, че новият турбомотор няма да замени досегашния 1,4-литров двигател, а двата ще се предлагат едновременно.


Audi Q3


Официалното представяне на обновения кросоувър е планирано за май, а до края на годината Audi ще представи и фейслифт на Q3 Sportback. По същата „рецепта“ предстои да бъде актуализиран и глобалния модел, като и това ще се случи през този година.

Все още обаче не е ясно, какво ще се случи с Q3 за бъдеще. Вече е известно, че Audi подготвя малък електромобил, който ще заеме мястото на A3 в гамата на марката. Дали обаче той ще замени и кросоувъра, предстои да разберем.


Още снимки на обновеното Audi Q3 - вижте в галерията:


0 от 500