IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Жестоки глоби за тези, които блокират зарядни станции в Австралия

Санкцията в някои райони на континента ще надхвърли 2000 долара

Австралия е една от местата по света, където електрификацията изостава. Въпреки това властите въведоха жестоки глоби за шофьорите на автомобили с ДВГ, които блокират зарядните станции или оставят колите си на места, предназначени за електрически превозни средства.


ICEing


Така нареченият ICE-ing – блокиране на заряден терминал за електромобили, е доста разпространено явление, особено в Северна Америка. В Австралия то също набира популярност, но властите са безкомпромисни с нарушителите. В зависимост от щата глобите за това нарушение ще варират от 2200 до 3200 австралийски долара (1460-2200 американски долара).

Трябва да се отбележи, че санкции ще има не само за собственици на превозни средства с двигатели с вътрешно горене, но и за притежатели на електромобили, които заемат местата за зареждане, но всъщност ги използват като паркинг, а не зареждат колите си. При тях глобите ще бъдат в същия размер.

„Никой не би харесал, ако паркирам автомобила си на колонката на бензиностанция, вляза вътре и си поръчам обяд. Има си места за паркиране и такива, на които не можете да паркирате. Колонките за зареждане на електромобили са такива, на които не може да паркирате. Тези високи глоби са единственият начин, по който хората могат да разберат това“, коментира Крис Джоунс, президент на Австралийската асоциация за електрически превозни средства през The Guardian.

По пътищата в Австралия към момента се движат около 80 0000 електрически превозни средства. Властите инвестират сериозно в изграждането на мрежа от зарядни станции за тях и са убедени, че те трябва бъдат лесно достъпни, като това е основният начин, за да може хората да бъдат убедени да преминат към електромобили.


0 от 500
  • #4
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Класика ( преди 1 година )
    Да идва Тръмп и всички лансиращи най опасните за климата и здравето на хората ел коли да отиват спешно при бай Ставри!.... Това са същите които узакониха извратените полове и съсипването на християнството,предизвикаха войната,измислиха ковид,съсипаха цъвтящи световни икономики и са болни слуги на зелената секта спонсорирана от Сорос за пране на пари и местене на злато! Водачи са им изкуфелите Урсула и Байдън! И опасни слуги Трюдо Макрон Шолц Нехамер и "сие" - спешно при бай Ставри!
  • #3
    7 rate up comment 2 rate down comment
    До 2 ( преди 1 година )
    Всъщност вече дяла на въглищата там е 50%. Многократно е повтаряно, че обикновено ТЕЦовете не са там където има най-много хора за разрика от колите то и в България значима част от тока е от въглища но ти в съседство с централа ли живеещ или с колите по улиците навсякъде около нас
  • #2
    1 rate up comment 6 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 1 година )
    При над 60% дял на въглищата в електрическия им микс няма смисъл да се блокират - да ги оставя да се тровят
  • #1
    2 rate up comment 0 rate down comment
    онзи ( преди 1 година )
    там събират ли си глобите? ако ги събират съм съгласен да пратим някой чиновник на ексглокзия да види как се прави, ако не разбере да плати ексглокзията...