IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Американец изсуши удавено Audi с 2 тона ориз

Електромобилът беше оставен да престои няколко дни (ВИДЕО)

Американският YouTube блогър - Рич Беноа, които се е специализирал в реставрацията на автомобили, се опита да възстанови автомобила Audi e-tron, пострадало от последствията от ураган. За да изсуши електрическата кола, американецът е използвал повече от 1900 кг ориз, съобщава The Drive.


удавено Audi


Повреденото от морска вода електрическо Audi има пробег от едва 4100 км, като беше закупено от блогъра на аукциона Copart, който е специализиран в продажбата повредени автомобили. Колата не можеше да се движи на собствен ход, тъй като цялата електрическа система е увредена.

За да изсъхне, електромобилът беше поставена в специално изработена кутия, която е пълна с ориз с изтекъл срок на годност. За да се попречи на ориза да абсорбира влага от околния въздух, машината трябваше да бъде херметически затворена с водоустойчиво покривало.



Няколко дни по-късно зрънцата ориз бяха отстранени и това помогна за запалването и стартиране на колата. Това обаче не означава, че автомобилът е годен за каране, тъй като приборният му панел продължава да показва множество кодове за грешки, показващи неизправности.


0 от 500
  • #4
    14 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Тоя па да си изсуши колата е лишил едно африканско село от ориз за два месеца..
  • #3
    4 rate up comment 4 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    Принципно този метод работи, но е глупаво да се ползва за толкова голям предмет. Обикновено се ползва за да си изсушиш телефона. За автомобил можеше да ползва промишлен влагоабсорбатор и да вдигне температурата в помещението, за да се изпари по-бързо водата. Но в случая и това е безсмислено и дори вредно, защото солта от морската вода ще остане по платките и навсякъде. Много по-логично е да бъде попита заедно с водата, като автомобилът беше предварително разглобен, което няма да се размине.
  • #2
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Братвурст ( преди 1 година )
    Приемайте ги тези работи с щипка сол, дет се вика.
  • #1
    19 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Скоро нов внос UNIKAT, NOVA KOLA в Горубляне. Произведена специално за американския пазар. Качваш се и караш