IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте колко бързо може да бъде BMW M3 Touring на магистрала

Баварското спортно комби се представя наистина впечатляващо (ВИДЕО)

Първото серийно BMW M3 Touring съчетава отличното представянето на пътя на спортния седан с полезността на комбито. В това видео, публикувано в YouTube-канала AutoTopNL, се вижда как се справя този автомобил в реални условия.


BMW M3 Touring


Клипът започва с M3 Touring, който се движи с висока скорост по междуселски пътища. Комбито издава подходящо агресивен звук, който пасва на спортното му тяло. Под капака на автомобила е разположен 3,0-литров, туин-турбо двигател с 6 цилиндъра, развива 510 к.с. и 650 Нм въртящ момент. Той е комбиниран с 8-степенна автоматична скоростна кутия и система xDrive за задвижване на четирите колела със специален режим на задно предаване.

Фабричните спецификации казват, че комбито може да ускори от 0 до 100 км/ч за 3,6 секунди, а максималната скорост е 249 км/ч. С допълнителния M Driver's Package комбито развива 280 км/ч., но се оказва, че автомобилът е дори по-бърз. Във видеото километражът показва 288 км/ч, а GPS-ът отчита 285 км/ч.



BMW M3 Touring тежи с около 90 кг повече от седана, но пък и предлага багажно пространство от 1509 литра при сгънати задни седалки. В кабината прави впечатление извит дисплей, който съчетава 12,3-инчов инструментален панел и 14,9-инчов екран за информация и развлечения в една рамка. За този модел се предлагат и специфични за М дисплеи

Продажбите на M3 Touring в Германия и Великобритания започнаха през декември 2022 г. BMW също ще продава скоростното комби в други европейски страни, както и в части от Азия, а също така и в Австралия. Доставки в САЩ и Китай обаче не се предвиждат.


0 от 500