IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla може да върви под вода - но ще ви излезе скъпо

Влогър се оплака, че производителят анулирал гаранцията на неговия Model S Plaid след каскадата

Какво ще стане, ако потопите изцяло във вода Tesla Model S Plaid? Отговор на този въпрос дава влогър на име Chellin' with Chet, който направи точно това – вкара неговата американска електрическа кола под водата, съобщава Carscoops.

 

Tesla-Model-S-Plaid-под вода

 

Под видеото, разпространено в социалните мрежи, Chellin' with Chet пише: „Това е вторият ми и последен опит да карам чисто новия си Tesla Model S Plaid под вода. Всички питате, но защо чичо Чет!? Е, никога не съм виждал такава каскада, особено с електрическа кола, и си помислих, че правенето на нещо подобно ще ни даде огромен старт и ще привлече много погледи към моя канал. Плюс това да го направите с чисто нов Plaid би било върха на черешката. Имам предвид още няколко каскади за тази кола, както и за световния рекорд на четвърт миля. Обещавам, че ще искате да се абонирате и да останете на линия за бъдещи глупости. Искам също да благодаря на всички, които ми помогнаха от началото до края. Отне много планиране и човешка сила“.

Дръзкото подводно шофиране на Tesla Model S Plaid се смята за успешно, ако се съди по изминатото разстояние, но е също така е и скъпоструващо.
Тестването на възможностите на автомобила за газене на вода изискваше да се направи изкуствено езеро и да се напълни с вода. След това YouTuber-ът продължи бавно да кара в него и не след дълго водата стана толкова дълбока, че почти покри цялото предно стъкло на колата.

 

Tesla-Model-S-Plaid-под вода-1

 

Трудно е да се каже дали Model S Plaid е плавал в даден момент, или водата е била достатъчно плитка, за да поддържат колелата контакт с дъното. Така или иначе електромобилът на пръв поглед се представя много добре и успява да достигне другата страна. Бяха направени обаче някои модификации, за да се уплътни купето и въпреки това водата проникна вътре.

Какви бяха последствията след каскадата? YouTuber-ът разкрива, че както предните, така и задните задвижващи модули са имали проникване на вода в тях и трябва да бъдат сменени на цена от $15 000. В допълнение вградената GPS система на автомобила вече не работи, както и одометърът.

 

 

 

 

В клипа Chellin' with Chet също така изразява разочарование от това, че Tesla не е в състояние напълно да диагностицира и поправи всички проблеми, въпреки че са негово дело. Той също така отбелязва, че производителят на електрически автомобили е анулирал гаранцията на Model S, което не е изненадващо.

 

 

0 от 500
  • #8
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Разкошен пример колко е и3пъpдялo обществото. Крайно време е да се въведе някакъв тест за интелигентност преди да получиш правото на достъп до интернет. И не визирам чичо Чет
  • #7
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    До 3 ,тези неща се намират лесно и са достъпни,а шнорхела можеш да го вдигнеш и над купето и нямаш грижида потопиш и цялата кола,въпроса е за хората вътре.Руснаците редовно преминават големите реки с камиони и подготвени джипове с шнорхели без проблеми.Така,че за теб ако-то цапа.
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    А върви ли и с аквалнг или влизаш давиш се и Теслътъ остава за винаги под вода.
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    1313 ( преди 1 година )
    Да я дава на Балканто-то и да не се мъчи повече с нея
  • #4
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Остатъчен дизелов шу ( преди 1 година )
    Ако имах механична помпа. Ако имах шнорхел... Ако е велика дума, ама цапа ***.
  • #3
    8 rate up comment 5 rate down comment
    Фредо ( преди 1 година )
    американци, сър. друго не мога да кажа. толкова им е акъла.
  • #2
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Това го гледах преди 10 години в един епизод на The Simpson s
  • #1
    12 rate up comment 3 rate down comment
    Хахах ( преди 1 година )
    Голямо постижение. Всички стари дизели с механични помпи могат да работят под вода стига имат шнорхел за въздух.