IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini се сбогува с V12 с два униката

След Invencible и Autentica автомобилите на италианската марка стават хибриди

Италианският производител Lamborghini направи прощален поклон на бензиновите модели в гамата си с Invencible и Autentica, които ще бъдат уникати само в по един екземпляр.

 

lamborghini-invencible

 

Суперавтомобилите са оборудвани с най-мощната конфигурация от 6,5-литров V12 двигател със 780 к.с. и 7-степенна роботизирана скоростна кутия. Ускорението до 100 км/ч е за 2,8 секунди, а максималната скорост надхвърля 350 км/ч.

„Двигателят V12 е един от стълбовете на нашата история и успеха на нашата марка - каза Стефан Винкелман, председател и главен изпълнителен директор на Automobili Lamborghini. - Докато се насочваме към възприемане на нова ера на хибридизация в основата на нашата стратегия, това е начинът на Lamborghini да отпразнуваме атмосферния V12 с два уникални автомобила, които перфектно представят нашата концепция за съвършенство в персонализацията.“

 

lamborghini-invencible (7)

 

Купето Lamborghini Invencible и кабриолетът Autentica са последните членове на семейството Aventador и са базирани на Lamborghini Aventador, чиято премиера беше преди 12 години с оригиналния LP700-4.

Ексклузивните суперколи ще бъдат последните чисто бензинови модели на марката, защото в бъдеще всички нови Lamborghini ще станат хибриди. Още тази година наследникът на Aventador ще получи такова задвижване, а по-късно тези на Huracan и кросоувъра Urus ще станат хибриди.

 

Lamborghini Autentica

 

Новите Lamborghini Autentica и Invencible са смесица от минали модели и се отличават с нарязан, агресивен стил, вдъхновен от моделите Veneno и Reventon. В същото време извитите фарове са вдъхновени от Lamborghini Sian, докато ако дизайнът на предния капак изглежда познат, това е защото е заимстван от Essenza SCV12 - звяр само за писта с 6,5-литров двигател с мощност 818 к.с. Купето получи крило, а кабриолетът - килове.

Единствените по рода си купе и роудстър имат каросерия изцяло от въглеродни влакна, включваща традиционната за компанията тема с шестоъгълник. Invencible е завършен в Rosso Efesto, докато Autenteica получава екстериор Grigio Titans.

 

lamborghini-autentica (6)

 

В интериора са използвани алкантара и въглеродни влакна. Lamborghini Invencible е доминиран от ярки акценти, докато Autentica разполага с контрастни шевове. Вътре минималистичното арматурно табло елиминира информационно-развлекателната система и при двата автомобила, като разполага с 3D отпечатани вентилационни отвори.

Цените на Lamborghini Invencible и Autentica не се съобщават, но се очаква надхвърлят 1 милион евро, защото лимитираните Lamborghini не са евтини.

 

Още снимки - вижте в галерията:

 

 

0 от 500
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Мдаа ( преди 1 година )
    Лимитираните им модели не са евтини, наистина . За разлика от останалите;)).
  • #3
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Пропов ( преди 1 година )
    Не мога да се отърва от чуството че Ламбо копира от ...Тойота. Последните модели и на двете марки са с едни такива оплетено - кръстосани погледи , преплитане на основни линии в Х точна като в Манга анимация. Ама какъв имидж гонят ТОЙТА, какъв Ламбо?!
  • #2
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 1 година )
    Aventador SVJ ми харесва повече
  • #1
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Никикар ( преди 1 година )
    Нищо общо с уникат.Поредната самоделка на Митя Боркерт,най-некадърния дизайнер в историята на хубавата италианска марка....Жалко! Перини създаде изключителните Авентадор и Уракан,а Боркерт просто ги "преработи "в грозни батмобили