IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-интересните изоставени коли във Фукушима

Радиацията направи класики като Honda S2000, Nissan Skyline и Porsche 911 Carrera 964 безполезни и опасни (ВИДЕО)

Едно от най-големите бедствия на Земята през този век беше земетресението в Япония от преди 12 години, което предизвика авария в ядрената централа във Фукушима. Стигна се до изтичане на радиация, като последствията от нея все още нанасят сериозни вреди на околната среда.


Изоставените коли на Фукушима


За тяхното ограничаване около централата е установена забранена зона, която вече е по-малка, но това не променя съдбата на превозните средства, останали в района след първоначалната евакуация. Каналът Exploring the Unbeaten Path в YouTube засне видео, което се фокусира именно върху изоставените автомобили в зоната за забрана на Фукушима.

Сред колите има някои наистина впечатляващи машини, които са изоставени, когато се е случило бедствието. Такъв е случаят със сребристото Mitsubishi Lancer Evo VII, почти скрито в тревата, която достига до върха на покрива. Подобна съдба има и стар състезателен Datusn, при които проверката на радиацията показва, че тя все е над нормалните стойности и колата не може да бъде спасена.



По време на 16-минутното видео виждаме голямо разнообразие от японски класики. По едно време камерата спира върху Subaru WRX, последвано от Nissan Skyline R32 и 300ZX, бавно гниещи на слънце. Вижда се и изоставен паркинг за употребявани автомобили, пълен с класически американски и германски превозни средства, като особено впечатление прави покрито с мръсотия Porsche 911 Carrera 4 с въздушно охлаждане.

Въпреки че някои от колите, попаднали в наводнението, поразило района след земетресението, радиацията все още не изчезнала. И ако при стария Datsun в началото нейното ниво е сравнително ниско (0,45 микросиверта), то на някои места стойностите скачат до 5,0 микросиверта, което е доста над нормалния радиационен фон.


Още снимки на изоставените коли - вижте в галерията:


А това, за съжаление на всички фенове на автомобили, означава, че Subaru WRX STI, Volkswagen Scirocco и Honda S2000, които се виждат във видеото, ще бъдат напълно унищожени.


0 от 500