IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kimberley Kruiser е луксозен дом на колела

Базовата цена на каравана S-Class е почти 104 000 долара

Животът в мобилен дом, независимо дали за уикенд или за по-дълго време, със сигурност не е за всеки. Но има и такива, които като видите, може и да ви се прииска да живеете – например Kimberley Kruiser S-Class.

 

Kimberley Kruiser S-Class

 

Тази каравана, представена от Autoevolution, е продукт на австралийската компания Kimberley Kampers, която е създадена през 1994 г. като семеен бизнес за производство на кемпери, хибриди и каравани. От тогава над 8000 бройки са доставени на собственици в 17 държави от целия свят.

Компанията твърди, че повече от 95% от тези продукти все още се използват и днес. Освен това, над 45% от собствениците взимат нов Kimberley Kamper, когато дойде момента за надграждане, което говори много за отдадеността на фирмата и вниманието към детайла, както и за удовлетвореността на клиентите.

Името Kimberley е вдъхновено от област в Австралия, наречена Кимбърли, пълна с клисури, водопади и плажове. Но колкото и красив да е този район, достъпът до него е също толкова труден. И това вдъхновява компанията да създаде гама от превозни средства, които могат да се справят с този тип среда и да осигурят комфорта и удобството на дома.

 

Kimberley Kruiser S-Class-1

 

Разбира се, добре оборудваното превозно средство има и по-висока цена, както при символа на лукса - Mercedes-Benz S-Class. Караваната Kruiser S-Class се предлага в две версии - Classic и S3. Класическият вариант е с базова цена 103 899 долара, докато S3 струва 136 268 без такси, разходи за регистрация и доставка. Оправдана ли е тази цена?

Kimberley Kruiser S-Class на снимките е базовата версия, която е и най-малката в гамата. И двата варианта на Kruiser S-Class се предлагат в четири плана, в които могат да спят от двама до шест души.

Въпреки, че караваната е относително компактна, наличното пространство се максимизира. Kruiser S-Class е с размери 6,64 м дължина, 2,27 м ширина и височина 2,89 м. Изработена е от висококачествена сплав, термопласт с високо молекулно тегло и морска неръждаема стомана, комбинирани в лека конструкция. Теглото е 1950 кг, а може да носи до 975 кг.

 

Kimberley Kruiser S-Class-12

 

Kimberley използва 3D CAD (компютърно подпомогнато проектиране), за да създаде здрави блокиращи елементи за каросерията на своите превозни средства и лазерно рязане, за да постигне максимална точност и прецизност на конструкцията. Това важи и за Kruiser S-Class, като каросерията е разположена върху шаси от хибридна сплав и галванизирана стомана.

Караваната е предназначена за предизвикателни среди и затова окачването е с персонализирани въздушни пружини с дистанционно управление и големи 2-инчови еднотръбни амортисьори за офроуд състезания, с възможност за надграждане. Kruiser се откроява с модерен, почти вдъхновен от космическия кораб стил.

Караваната има предна кутия за съхранение, където може са и всички електрически компоненти като управление на въздушната възглавница, 12 V изолационен превключвател, 2600 W инвертор, зарядно устройство и 240 V кутия с предпазители.

 

Kimberley Kruiser S-Class-7

 

Друг ключов детайл, особено в сравнение с по-големия си събрат - Kruiser E-Class е, че това RV идва с просторен тунелен багажник, който липсва на E-Class. Идеално място за съхранение на сгъваема маса, столове, стълбове и каквото и да е необходимо, за да се подреди пространството отвън. Има настройка за готвене на открито под формата на плъзгаща се кухня. Предлага се със система за мивка, газов котлон с две горелки и преносима индукционна печка. Разбира се, и тента.

Но истинският лукс може да се усети вътре - интериорът на S-класата изглежда като студио от висок клас. Една от определящите черти на този мобилен дом е увеличаването на наличното пространство за съхранение. Този детайл е отразен и в зоната на спалнята като се повдигне леглото queen size.

На стените до леглото има USB изходи. Във всекидневната и първокласната кухня пространството е добре подредено, за да не се чувства дискомфорт, а големите прозорци допринасят за усещането за откритост. Кухнята разполага с мивка, всякакви възможности за съхранение под формата на шкафове, чекмеджета, килер, преносим индукционен плот с една плоча и 130-литров хладилник с фризерна секция.

 

Kimberley Kruiser S-Class-5

 

Kruiser S-Class е оборудван с 200 Ач батерия като стандарт за версията Classic с възможност за надстройка, а 300 W ултратънки слънчеви панели на покрива също осигуряват захранване на автомобила.

Има също така дизелова система за нагревател на въздуха, дизелов бойлер и двойна система за гореща вода с 68-литров преден и 21-литров заден резервоар. Може да се следят, както и капацитета на батерията и текущото напрежение, със системата Smart Touch Screen.

 

Още снимки - вижте в галерията

 

 

0 от 500