IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Батерията на Audi e-tron излетя при катастрофа

Инцидентът провокира съмнения за структурни проблеми в автомобила (ВИДЕО)

Видео от катастрофа с Audi e-tron обикаля социалните мрежи и странното е, че батерията на автомобила излетя при инцидента, което не трябва да става. Засегнат ли е моделът от структурни проблеми, задава въпрос Autoevolution, но отговор на този въпрос може да се даде едва след разследване.

 

Audi-e-tron-battery-pack-eject (1)

 

Катастрофата е заснета от друг автомобил край канадския град Ричмънд в Британска Колумбия. Сблъсъкът е на кръстовище между Audi e-tron и Toyota Corolla, като 31-годишният мъж от германската гола не е пострадал тежко, а 49-годишният шофьор на японската е настанен в болница без опасност за живота.

Водачът на Audi-то се разсейва при приближаването на светофара с червена светлина. И след като вижда в последния момент ситуацията, опитва да заобиколи от дясно спрялата кола. Тогава обаче връхлита върху преминаващата на зелено Corolla и удря японската кола в задната част. При тежкия сблъсък батерията на e-tron изхвърча, което се вижда и от видеото, и се запалва.



Най-тежката отделна част от електрическите коли е батерията - между една четвърт и една трета от общото тегло на EV. Литиево-йонната батерия на Audi e-tron тежи 728 кг. Електрическите превозни средства са изградени с батерийни пакети като част от структурата на каросерията си, което увеличава устойчивостта на усукване и допринася за високо ниво на безопасност.

Autoevolution допълва, че това, което от Audi твърдят на своя технологичен портал за e-tron (сега Q8 e-tron) - първият масово произвеждан електрически автомобил на марката е, че литиево-йонната батерия е закрепена към каросерията в 35 точки, което води до усъвършенствана структура при удар. Въпреки това, при катастрофата с висока скорост в Ричмънд батерията изхвърча във въздуха.

 

audi-e-tron-loses-its-battery-pack-during-a-collision-hinting-at-structural-problems_5

 

Според изданието фактът, че батерията се отделя от каросерията е смущаващ, намеквайки за потенциални структурни проблеми за електрическия SUV на Audi. Не е ясно дали това е единичен случай, или батерия е изхвърлена и при други катастрофи с Audi e-tron. Компанията не е коментирала катастрофата пред Autoevolution при поисканата информация.

 

 

0 от 500
  • #18
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Силвия ( преди 1 година )
    И аз като изпусна дистанционното , винаги изхвърчат батериите.
  • #17
    2 rate up comment 0 rate down comment
    asd ( преди 1 година )
    най якото е че до няколко години крадците на катализатори ще фалират и ще се прехвърлят към по скъпи части за крадене БАТЕРИИИИИ
  • #16
    4 rate up comment 1 rate down comment
    До 15 ( преди 1 година )
    А в София две трети от катастрофите са с участие на някой с емблема синьо бяла перка...
  • #15
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Не се учудвам ( преди 1 година )
    Не знам защо, някакъв неписан закон е, от личен опит и наблюдения от много години насам (повече от 15) винаги когато нещо се случи на кръстовище, стане суматоха , олелия , много клаксони , викове и псувни - винаги като се обърна и погледна в центъра на прожекторите е поредния *** *** с ауди ! Аман вече. Явно наистина има такова нещо като кръвна група ауди - всичките са сбъркани дълбоко в гена и дори поколения наред - занапред да се изродят нищо няма да се промени. Най-големите *** на пътя !
  • #14
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Барем да беше закрепена към седалката, да се евакуира шофьора с батерията при опасност,... е, ще трябва и парашут де..
  • #13
    10 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Явно роботите дето са били нощна смяна са проспали половината точки на закрепване.
  • #12
    8 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Голяма работа, че му излетяла батерията - ще мине през магазина да си купи нова и ще си я смени.. :D :D :D
  • #11
    24 rate up comment 0 rate down comment
    Анди ( преди 1 година )
    Това е най-новата технология за защита от запалване на Ауди - катапултираща батерия! :-)))))
  • #10
    22 rate up comment 4 rate down comment
    ели ( преди 1 година )
    Немска надеждност ?- мисля, че е останало в историята.
  • #9
    20 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Батерията се е усъмнила в уменията на драйвъра и е решила категорично да офейка.