IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Успехите на Mazda CX-5 не гарантират бъдещето на модела

Най-продаваният модел на японците може да не получи ново поколение

През 2022 г. Mazda продаде повече от 365 100 кросоувъра CX-5 по целия свят. Въпреки че продажбите на модела паднаха с 4,4% на годишна база, той си остава най-успешният в гамата на на японската марка. Това обаче не му гарантира бъдеще, твърди изданието Carexpert.com.


Mazda CX-5


Според информациите, в Mazda обмислят възможността CX-5 да се пенсионира след края на жизнения си цикъл, отстъпвайки място на новите SUV от среден клас CX-50 и CX-60. Това беше потвърдено пред репортери и от продуктовия мениджър на компанията Мицуру Вакие. Той не навлезе в подробности, но каза, че все още няма окончателно решение по въпрос.

По един или друг начин, отказът да се пусне ново поколение на модел, който е на върха на популярността, е доста неочакван. Ако сегашното поколение на Mazda CX-5 все пак се окаже последното, тогава нишата на средните кросоувъри ще бъде заета от обещаващите CX-50 и CX-60.

Първият се присъедини към линията на марката в началото на миналата година, а вторият беше показен след това и стана първият модел на Mazda, изграден върху платформа със задно предаване. В допълнение, кросоувър с името CX-70 и на същата архитектура е на път да излезе на пазара, като ще се продава в САЩ.

Връщайки се към CX-5, този модел сравнително наскоро беше актуализиран, така че жизненият му цикъл ще продължи поне още няколко години. При фейслифта през 2021 г. кросоувърът получи променен интериор, нови цветове, а също така доработени окачване и автоматична скоростна кутия. Освен това, моделът вече се предлага само със задвижване на всички колела.


0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Ггг ( преди 1 година )
    Сх30 супер компактна
  • #4
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Аз I ( преди 1 година )
    Още един "***", който има втора СХ5.Това е "бутикова ширпотреба". Просто Мазда остава марка, за разлика от големите корпорации, които унищожиха марките и сега предлагат ширпотреба.
  • #3
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Доктор шпеков ( преди 1 година )
    На маздата, само GPSа дразни, останалото си е добре. Хората имат избор и на мотори и на скоростни кутии. Може да се добави нормална резервна гума, което си е кеф за наше време.
  • #2
    13 rate up comment 1 rate down comment
    Ко4е ( преди 1 година )
    Колата си е добра за класа си. Трета поредна от мотора 2 литра до 2,5 литра. Никакви, лоши изненади и разумна цена за обслужване. Пак бих взел поредната, ако не я махнат. Всеки сам си избира.
  • #1
    3 rate up comment 25 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Проблемът с ЦХ5 е, че почти никой не би си ги купил повторно. Има твърде много дразнещи недостатъци, които се откриват пак след няколко седмици ползване и е много трудно да се хванат на тест драйв. Явно маркетингът им си прави проучванията и го знае отлично. Компания за коли еднодневки, без мисъл за бъдещето.