IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайци представиха брутален SUV с огромен дизелов двигател

Dongfeng Warrior M20 е военна машина, предназначена за граждански цели

В Китай правят не само електрически автомобили - Dongfeng Motor Corporation показа всъдехода Warrior M20, който ще се предлага в няколко стила на каросерията. Бруталният SUV има огромен дизелов 6,7-литров, шестцилиндров редови двигател с мощност 320 к.с. и 1200 Нм въртящ момент, съобщи CarNewsChina. Съчетан е с 6-степенна автоматична скоростна кутия със задвижване на всички колела, максималната скорост е 140 км/ч.

 

Dongfeng Warrior M20

 

Dongfeng Motor Corporation (DFM) произвежда цяла линия SUV под марката Warrior, като M20 ще заеме средното място в гамата. Видовете каросерии ще бъдат пикап с две врати, както и SUV с късо и дълго шаси. Освен това на базата на модела ще се произвеждат и пожарни коли. Новият Dongfeng Warrior M20 е военно превозно средство, предназначено за граждански цели.

Всъдеходът получава агресивен дизайн с двойни фарове, широки калници, масивни брони, черни облицовки на вратите, покрита лебедка, стълби, светлини на вратите и голям багажник на покрива. Големите офроуд гуми с черни джанти само добавят бруталност. Огромни са и огледалата.

 

Dongfeng Warrior M20-1

 

Китайският SUV има 7 седалки, покрити с изкуствена кожа, интериорът е в класически стил, типичен за всъдеход. Автомобилът получава и модерно оборудване, включително голям сензорен екран, климатик и др.

Съдейки по факта, че колата е заснета без защитен камуфлаж, официалното представяне трябва да е в близко бъдеще. Но точната дата на дебюта все още не е обявена. Не се знаят и цените, а и подробни характеристики на модела все още не са оповестени, като се очаква на китайския пазар тази година.

 

Dongfeng Warrior M20-2

 

Името Warrior се използва за голямо разнообразие от превозни средства с възможност за офроуд от Dongfeng Motor Corporation. Името кореспондира с оригиналния Dongfeng EQ2050 – „китайският Hummer“.

Повечето от настоящите автомобили Warrior се произвеждат от различни дъщерни дружества на DFM, някои специализирани в по-цивилни автомобили, други в превозни средства за въоръжените сили. В същото време името Warrior се използва и за нова серия електрически превозни средства от висок клас 4х4.

 

Dongfeng Warrior M20-4

 

Най-често срещаният Warrior е M50, който съществува в десетки варианти - цивилен, правителствени служби, армия и др. Задвижва се от 4,0-литров турбодизелов двигател с мощност 200 к.с. и 600 Нм, съчетан с шестстепенна механична трансмисия, изпращайки мощността към четирите колела.

Агрегатът е продукт на Dongfeng-Cummins (DСЕС) - китайско-американско съвместно предприятие за производство на двигатели, създадено през 1986 г. Произвежда широка гама от двигатели за камиони, автобуси, кораби и много военни превозни средства, включително танкове. Dongfeng Motor е един от основните клиенти на DCEC.

 

0 от 500