IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

30-годишен VW Golf бе продаден три пъти по-скъпо от новия модел

Този GTI от второ поколение предизвика яростно наддаване на търг

Докато някои се оплакват от бързото покачване на цените в автокъщите, други наистина са готови да дадат сериозни пари за употребявани автомобили. Доказателство за лудостта, обзела пазара на коли втора ръка, е Volkswagen Golf GTI от 1992 г. с пробег от 137 000 км.


VW Golf GTI


Ярко червеният Volkswagen Golf GTI е закупен като нов през 1992 г. в Тексас. След това колата прекосява океана и прекарва по-голямата част от живота си в Холандия. През 2022 г. хечбекът се завръща отново в САЩ , а сега е продаден на търг от Bring a Trailer.

Първоначално наддаването върви доста премерено, докато участниците в него не достигнаха до 35 000 долара, което е повече от прилична сума за такава кола. Тогава обаче двама от наддаващите започнаха да повишават ставките, надцаквайки се един друг. На 45 000 долара всички останали се бяха отказали, а двубоят приключи на 87 000 долара с победа на клиент с прякор Pablovv.


VW Golf GTI


В резултат на това този Volkswagen Golf GTI се превърна в един от най-скъпите представители на второто поколение GTI, продавани някога на търг. Автомобилът наистина е в отлично техническо състояние и има ясна сервизна история, но дори и това не може да оправдае толкова висока цена. За сравнение, в САЩ чисто нов VW Golf R от сегашната генерация на модела струва 3 пъти по-малко – базовата му цена е 30 500 долара

Второто поколение Volkswagen Golf GTI се задвижва от 16-клапанов 2,0-литров четирицилиндров двигател, съчетан с 5-степенна механична скоростна кутия. Списъкът с оборудване включва люк, 15-инчови джанти BBS, предни седалки Recaro, климатик и стерео система с касетофон Philips. Предлага се и сервизна книжка.


Още снимки на 30-годишния хечбек - вижте в галерията:


0 от 500
  • #15
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Пропов ( преди 1 година )
    Аз не мога да разбера кви хора пишат тук. Ако поне малко си на Ти с колите и имаш усещане за тях, няма как да плюеш по Голф 2 ГТИ. Но явно не сме само фенове тук. Има и някви модерни жендърчета - дето обичат лампички, таблетченца да има и яко ги пере тока. Така ги пере , че нямат мозък ами таблет там горе.
  • #14
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Алекс ( преди 1 година )
    Този GOLF със сигурност е по-качествен и надежден от новите.Човекът не е сгрешил като е дал толкова пари.
  • #13
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Г.Д. ( преди 1 година )
    Това беше на баща ми любовта цели 27 години. Да голф е,да каруца е,да няма вид,но за 27 години не е барал нищо по двигател,скоростна кутия, масло капка не гореше и най-важното на пътя нито веднъж не е оставян. Но времето си каза думата и беше яко корозия
  • #12
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Класика ( преди 1 година )
    Каква лудост!!!!?????Вижте днешните коли!!!- те са лудост! Това не са коли! Капсули за следене с чипове и объркващи мозъка до депресия светлинки,предупреждения,сигнали и вмешателство на компютъра при шофиране,вибрирания,удряне на самостоятелни спирачки и всичко съсипващо човешкото у човека!? А външния вид ...- няма външен вид,еднотипни яйца с различни лед светлини?!!???...... Някой просто се е отчаял и си е купил красива истинска кола!
  • #11
    5 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Тая марка и да ми я подаряват само за скраб бих я взел.
  • #10
    3 rate up comment 3 rate down comment
    До 9 ( преди 1 година )
    Би ли споделил кое точно го прави повече автомобил от "днешните американски и японски недоразумения"? Наистина ще ми бъде много интересно да разбера. Ти изобщо качвал ли си се на тази кола, карал ли си я, имал ли сия, за да го кажеш това?
  • #9
    10 rate up comment 9 rate down comment
    Ами ( преди 1 година )
    Този Golf GTI е много повече автомобил от съвременната ширпотреба, а да не говорим за днешните американски и японски недоразумения.
  • #8
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Явно и там има *** винкели :D
  • #7
    1 rate up comment 1 rate down comment
    голфо ( преди 1 година )
    Много сте неинформирани и далеч от тия автомобили...какъв двулитров мотор какви 5 лева
  • #6
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    87к $ е прекалено за young олд таймер,но за продавача е страхотен удар....някакво голфче :)