IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla обяви рекордни печалби

Въпреки проблемите в индустрията компанията на Мъск записва най-високите приходи в историята си

От документите става ясно, че Tesla отново е на печалба и то вече тринадесет поредни тримесечия. С изнесения отчет Tesla до голяма степен оправдава очакванията през последното тримесечие. Основните финансови подробности от отчета за четвъртото тримесечие на изминалата година (Q4 2022) са както следва:


Tesla


$24.3 милиарда приходи.

$1.19 EPS (чиста печалба от акция).

А ето какво се очакваше от Tesla според анализаторите:

EPS (печалба на брой акция): ~ $1,13 до $1,19 на акция.

Приходи: $24,669 до $24,879 млрд.

Това доказва, че Tesla много точно е разчела силите си, като от компанията твърдят, че четвъртото тримесечие на 2022 г. е било още едно рекордно тримесечие, а 2022 година е била още една рекордна година.

„През последното тримесечие постигнахме най-високите си тримесечни приходи, оперативен доход и нетна печалба досега “, се казва в доклада до акционерите.

По-рано Tesla обяви резултатите за производство и доставки за четвъртото тримесечие на 2022 г. От този доклад става ясно, че Tesla е произвела рекордните 405 278 автомобила през Q4 на 2022 година и 1.3 милиона за цялата 2022 година.

Макар световната автомобилна индустрия все още да изпитва затруднения, заради кризата с полупроводници и с логистиката, с 405 278 глобални доставки на своите четири модела - Model Y, Model 3, Model S и Model X взети заедно, Tesla надмина очакванията и постави нов рекорд за всички времена за доставки.


0 от 500
  • #11
    1 rate up comment 4 rate down comment
    до #8 ( преди 1 година )
    Почвай с другите имена. С това се записа вече. Имаш цял ден на разположение. Ти си!
  • #10
    1 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    До 9 Остави го да си мечтае! Мечтите са безплатни. Нека мокрите му сънища продължат. Сигурно на стената до леглото си е сложил постер на тесла и като го погледне се възбужда. Гледам във форума е непрекъснато превъзбуден, което показва, че менталното му здраве не е много добре.
  • #9
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Бензинчо ( преди 1 година )
    До 8.Ама ти ще си купиш Тесла,но друг път.
  • #8
    3 rate up comment 3 rate down comment
    TSLA ( преди 1 година )
    За един месец горница 70 долАрес на парче. 140 бона е един приличен надник. :D Нова седмица - нов късмет на всички
  • #7
    1 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Ей сега ще се появи слабоумното фенче на елекрокарите да ви обясни как стоят нещата със заучени фрази, защото няма лозък да сътвори нещо свое. Това е същото оли, които преди време тук обясняваше за дизелите, колко са яки, икономични и екологични. Ще има поне 2-3 страници коментари от него, като се прави на различни хора, но стилът му е толкова елементарен, че няма начин да не го разпознаеш. Хайде тесларчо ти си? Почвай с писаниците оли, но първо извафи пръстите от контакта и почни да цъкаш + и -
  • #6
    3 rate up comment 5 rate down comment
    123 ( преди 1 година )
    Това е макдонадса кока-колата в автоиндустрията. Абсолютно вредни бАклюци, но в същото време промитите мозъци от рекламата и пропагандата точат лиги по тях, мислейки си, че са супер, мега яки. Ето такива продукти доказват, че голяма част от населението са оФце и накъдето ги поведеш, натам отиват без да се замислят. Точно на оФцете разчитат споменатите от мен компании и продават ли продават...
  • #5
    4 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    И рекордно ниво на слабоумници.
  • #4
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    По същата причина, заради която ВАГ,БМВ, Мерцедес Тойота и всички останали отварят заводи в САЩ и Китай. Всеки иска достъп до големи пазари, цената на труда не е от значение. Важно е потребителя и неговите възможности. Защо да правят завод в Африка, където никой не може да си позволи Тесла а и техническата компетентност на нискообразованото население не позволява да работят в такива заводи, а после още разходи за транспорт, мита и т.н.
  • #3
    5 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    По-точно казано $3.7 милиарда за тримесечието и 12.5 милиарда за годината
  • #2
    8 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Ако са им ниски печалбите, защо не отидат да работят за Сопару, според които Макдоналдс давали твърде високи заплати и не можели да се конкууурират с тях? Защо в Берлин цялото ръководство на фабриката е от Мерцедес? Защо в Шанхай имат рекордна фабрика по производителност, ако работниците не са доволни?