IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Стъпка по стъпка: как се правят модерните гуми?

Процесът е несравнимо по-сложен, отколкото си представят повечето хора

Повечето хора си представят производството на автомобилни гуми като съвсем прост процес: изливаш каучукова смес в някаква форма, загряваш я да се втвърди - и готово. Но в действителност това е един от най-сложните, високотехнологични и също така потайни процеси в съвременната промишленост. Потаен, защото конкуренцията е убийствена, а бизнесът е за милиарди долари. Затова нека надникнем в един от тези тайнствени заводи - на германския гигант Continental - и да проследим основните етапи по създаването на съвременна автомобилна гума.
   
     
Как се правят съвременните гуми (ГАЛЕРИЯ):


    
  

0 от 500
  • #4
    18 rate up comment 0 rate down comment
    Реалист ( преди 1 година )
    Гуми в един от най-популярните размери 195/65/15 са на цена до 120 лева за брой! Нормално е всеки водач да отдели по 400-500 лева за гуми на няколко години, все пак автомобила така контактува с асфалта! И тука говоря за най-скъпите марки Мишлен и Континентал! Това, че бай *** решава да кара с джанти 19-ки и гуми за по 25 лева парчето от ОЛХ, като така излага на сериозна опасност семейството си и останала част от движението, е проблем освен на народопсихологията, така и на липсата на контрол!
  • #3
    9 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    все по-добри стават гумите, това е факт. Но и все по-скъпи
  • #2
    15 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Недостига и драмата отминаха. За ала-бала-то, не знам.
  • #1
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    по едно време нещо имаше драма с каучука, недостиг, ала-бала. Отмина ли тая работа?