IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Феновете на Tesla се подиграват на Mercedes-Benz

Причината е в недостатъците на системите ADAS от трето ниво (ВИДЕО)

Mercedes-Benz обяви, че е получил сертификат за автоматизирана система за шофиране Drive Pilot в Невада. Както обикновено, германската компания се похвали, че е първият автомобилен производител, който има сертифицирана система за самостоятелно управление от ниво 3. Въпреки това, възможностите му разсмяха феновете на Tesla.


автопилот Mercedes


Самата автомобилна индустрия отдавна се хвали с постижения в автономното шофиране. Преди много години, германският доставчик на части Bosch обясни какво означава петте нива на автономност, като обяви, че до 2018 г. ще бъде достигнато ниво 4. Планът предвиждаше до 2025 г. на автомобилите да не е нужен шофьор.

Mercedes-Benz сертифицира своя Drive Pilot като система от ниво 3 за подпомагане на водача в САЩ,. Оказва се обаче, че системата все още има сериозни ограничения. Drive Pilot може да шофира сам, без проблем, но само по предварително начертана магистрала в Невада, когато пътувате със скорост под 64 км/ч и отпред има кола, която да следвате. Условията трябва да бъдат ясни и слънцето да не заслепява камерите на колата.


автопилот Mercedes


Това беше прието с присмех от феновете на Tesla, които започнаха да се подиграват на ограниченията на системата Drive Pilot на Mercedes-Benz. Един от тях дори написа: „Не съм сигурен защо Mercedes-Benz искаше да сертифицира системата Drive Pilot за каквото и да било, да не говорим за САЩ. Вероятно се дължи на прекалено предпазливия характер на германците или защото марката иска да влезе в новините”.

Самият Илон Мъск наскоро обясни защо е по-трудно да се пусне софтуер за пълно самоуправление в Европа, за разлика от САЩ, където няма нужда да получавате одобрение в САЩ за неща, които не са специално регулирани.

 

? pic.twitter.com/7uv8MCGwtW

— Shawn Car ◼️◼️◼️◼️◼️◼️◼️ (@shawncarelli) January 27, 2023

 

 


„Нещата са малко по-различни в САЩ. Тук нещата са законни по подразбиране, а в Европа те са незаконни по подразбиране, така че трябва да получим одобрение предварително; докато в САЩ можете да го направите, както сами прецените“, обясни шефът на Tesla.

Във публикуваното видео се вижда как работи сертифицираната за ниво 3 система Drive Pilot. Вижда се, че инструкторът има затруднения да обясни защо системата не се включва. И все пак тази система е оценена като по-добра от FSD на Tesla от Consumer Reports, като получи 10 от 10 за „Възможности и производителност“, докато FSD беше оценена с 9 от 10.


 

 

 

0 от 500
  • #7
    15 rate up comment 6 rate down comment
    До 3 ( преди 1 година )
    Нещо май се бъркаш. Освен тесла никой няма автопилот. Бяха правили класация на асистенти, подобни на круиз контрол. Никоя друга марка не може да вземе и едно кръстовище самостоятелно, камо ли да стигне самостоятелно до даден адрес.
  • #6
    12 rate up comment 2 rate down comment
    До 4 ( преди 1 година )
    И аз си помислих към кои спадаш? Според една сентенция, един мъж винаги е готов да купи нещо за 20 лв, въпреки че много добре знае, че струва 10, но в момента му трябва. Една жена винаги е готова да купи нещо за 10 лв, само защото знае че то струва 20 лв, въпреки, че знае че никога няма да и потрябва. До скоро някои пичове, знаеха, че Тесла печели по 12 000 на автомобил, но и бяха готови да дадат допълнителни 10 000 на някой, чийто ред вече е излязъл, за да не чакат месеци за доставка.
  • #5
    10 rate up comment 4 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    Защо си мислиш, че надценките на mercedes са по-малки?
  • #4
    13 rate up comment 14 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Аз пък се подигравам на всеки който си е взел Тресла и е внесъл 20к ойро чиста печалба на наркмомана, който е пестил от материали и работна ръка.
  • #3
    18 rate up comment 14 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Хаха, смях без ***. Точно тия ли наркомани се подиграват. Дето прехваления им автопилот изтрепа сума народ и при последните тестове, не другаде с САЩ, техния е по-назад от автопилотите на ширпотребата, като Форд, GM и фолксваген. Всички Треслари сте палячовци.
  • #2
    9 rate up comment 9 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    Точно така е. Автопилота на mercedes е практически неизползваем. Ако пренебрегнем, че може да се включва само на светло и слънчево време и пред тебе задължително трябва да има автомобил, което не е чак толкова трудно за постигане, то въобще не можеш да го включиш на 99,9% от пътищата по света защото не са предварително одобрени от mercedes, а дори да имаш щастието да караш по този 0,1% от одобрените пътища които са магистрали, дали ще си съгласен да се движиш по магистралата с 60км/ч
  • #1
    11 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    На Тесла системата е единствената, която може да кара навсякъде - дори по некартографирани черни пътища, подземни паркинги и натоварен трафик. За съжаление все още го прави с достатъчно голяма доза грешки. Уеймо, Лифт и всякакви други, които дори оперират автономни таксита в тестови градове, всъщност разчитат на геофенсинг, карти с изключително висока разделителна способност и не могат да се оправят без връзка с GPS.