IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какво знаем за новото Santa Fe на Hyundai

Петото поколение на семейния SUV ще бъде пуснато на пазара през есента

Hyundai вече тества следващото Santa Fe по цивилната пътна мрежа, чието четвърто и настоящо поколение беше пуснато на пазара през 2018 година и обновено през 2020-а. От шпинските снимки на силно камуфлажни прототипи вече е възможно да се илюстрира тази бъдеща итерация на южнокорейското SUV. И за нея Hyundai ще остане верен на настоящата си дизайнерска политика, а именно да придаде различен стил и уникална индивидуалност на всеки модел от гамата.


Hyundai Santa Fe


Петият Santa Fe изглежда много по-„кубичен“ и по този начин изглежда по-здрав от своя предшественик. Капакът, покривът и линията на колана ще бъдат почти хоризонтални, докато предната и задната страна ще бъдат скосени. По-вертикалното разположение на задните колони може да направи възможно увеличаването на обема на багажника, но също така и на простора на третия ред на този семеен модел. 

Тези ъгли, свързани с „плаващия" покрив, могат да придадат на Santa Fe вид в стил а ла Land Rover Defender. Можем също да очакваме осветление с много високотехнологични мотиви,както и светлини, свързани отпред и отзад - все стилови елементи, общи за най-новите продукции на Hyundai.


Hyundai Santa Fe


Технологията ще бъде подчертана и в пътническото отделение на бъдещия Santa Fe. Арматурното табло може да бъде подобно на това на новата Kona, като същевременно запазва само минимума от физически контроли. Идеята е да се концентрират почти всички функции и информация в два екрана, обединени под една и съща плоча. 

За Европа се очакват само плъгин хибридни версии, но на други пазари ще има и по-малко електрифицирани задвижвания. Не е планиран 100% електрически вариант, тази роля в този сегмент е прехвърлена на бъдещия Hyundai Ioniq 7. Следващият Santa Fe трябва да бъде пуснат на пазара през ноември 2023 година.


0 от 500