IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Джей Лено се потроши с 80-годишен мотор

Прочутият комик пострада за втори път в рамките на два месеца

Джей Лено, легендарният тв водещ и автомобилен колекционер, си е счупил няколко кости при злополука с мотоциклет Indian на 17 януари, съобщи самият той пред Las Vegas Review. Злополуката идва броени седмици след друг инцидент, при който Джей обгоря сериозно в собствения си гараж.
   
    
Джей Лено, Buick, колекция
   
      
72-годишният шоумен катастрофирал с класическия си мотор Indian от 1940 година. "Завих в странична уличка и минах напряко през един маркинг, без да подозирам, че някакъв човек е опънал жица през него, без да я маркира с флагчета", обясни Лено пред LV Review. "Не я видях, докато не беше вече твърде късно". Джей паднал от мотора и получил няколко фрактури, заради които се наложило да постъпи в болница.

Това е вторият му престой в лечебно заведение от ноември насам, когато лицето и ръцете му пострадаха при пожар в гаража му. Бившият водещ на вечерното шоу по NBC притежава огромна колекция от класически автомобили и мотоциклети. В галерията долу можете да видите някои от най-любопитните.
  
   
Някои от най-интересните коли на Джей Лено (ГАЛЕРИЯ):


   
    

0 от 500
  • #8
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Факт ( преди 1 година )
    Първият парен и изобщо автомобил е френски Левасор е там е проблема на дойевагините че не е мерседес с тетка му отгоре триколката
  • #7
    2 rate up comment 1 rate down comment
    До 4 ( преди 1 година )
    И пак си помисли, колко да е било ниско КПД на парния двигател, щом същият този автомобил е първият автомобил с каквото и да е задвижване, който е преминал границата от 200 км в час?Този автомобил се е палел с щракане на лостче на арматурното табло, вместо с въртене на манивели като повечето автомобили по онова време. Стартерът е бил опция която се монтира само срещу заплащане. Ако ford беше започнал да произвежда автомобилите с този двигател на поточната линия, сега щяхме да караме парни ав ...
  • #6
    2 rate up comment 1 rate down comment
    До 4 ( преди 1 година )
    Ако беше внимавал повече, нямаше да говориш такива глупости. Ето ти от уикипедия: Парните двигатели и турбини работят по цикъла на Ранкин, който има максимална ефективност на Карно от 63% за практически двигатели, като електроцентралите с парни турбини могат да постигнат ефективност в средния диапазон от 40%.
  • #5
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Стига с твя кпд бе код не движи колата.
  • #4
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Парен автомобил от 1925 има КПД под 10%
  • #3
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Дежавю ( преди 1 година )
    Парен автомобил от 1925 година има въртящ момент колкото три bugatti veyron взети заедно. Сега електромобилите имат подобен въртящ момент и е време на ДВГ да остане за гаражите на колекционерите.
  • #2
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Страхотна колекция от автомобили. А Лено е любимият ми тип колекционери. Тези които си карат колите и им се радват, а не ги качват в хола за да си ги гледат като картини и произведение на изкуството.
  • #1
    3 rate up comment 2 rate down comment
    хе хе хе ( преди 1 година )
    Тоя който не я е маркирал е от новите американци некой бългърски или романски голтак няма такива навици още