IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кросоувърът Volkswagen Taigo ще поевтинее

Това е парадокс на фона на повишаващите се цени на новите автомобили

През 2023 година компанията Volkswagen ще започне да продава в Европа по-евтина стандартна конфигурация на компактния кросоувър Volkswagen Taigo. Благодарение на това Volkswagen Taigo ще стане по-достъпен, което си е прецедент предвид сегашната обстановка на все по-скъпи нови автомобили.


VW Taigo


Volkswagen Taigo има всичко, за да се превърне в истински бестселър. Има и по-красив дизайн от този на Volkswagen T-Cross. Продажбите на този кросоувър в Европа започнаха преди година и половина и оттогава на европейския пазар са продадени повече от 63 000 кросоувъра Taigo.

Но шефовете на компанията Volkswagen решиха да увеличат още повече продажбите на Taigo. Те планират да постигнат това, като предложат на купувачите по-евтина базова версия. Тя ще струва около 20 000 евро. В момента базовото оборудване Life струва 24 000 евро.

Как най-евтиният Taigo ще се различава от другите версии? Той няма да има толкова голям набор от оборудване като другите конфигурации. В допълнение, най-евтиният Volkswagen Taigo ще получи стоманени джанти, покрити с обикновени тасове.


VW Taigo


Салонът също ще стане по-опростен (това ще бъде особено забележимо от тапицерията на седалките). Но въпреки това автомобилът ще има дигитален инструментален панел и 6.5-инчов сензорен дисплей на информационно-развлекателната система Composition Media.

Под предния капак ще се монтира трицилиндров 1.0-литров TSI двигател с мощност 95 к.с., който ще работи заедно с 5-степенна механична скоростна кутия. Най-достъпната версия на Volkswagen Taigo ще бъде пусната в продажба през 2023 г.

Възможно е да не се предлага във всички европейски страни, но най-вероятно базовата версия ще стигне до България. У нас новата базова версия би следвало да е още по-евтина, тъй като в момента базовата цена на Taigo в България е 40 437 лв. с ДДС. Taigo е кросоувър, подобен на купе с размери 4 266x1 757x1 494 мм,ммеждуосието е 2 566 мм, а обемът на багажника е 438 литра.


0 от 500
  • #3
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Вин ( преди 1 година )
    Инж. Ганчев пак е недоволен, като е скъпо - кофти, като ни правят цена за по неплатежоспособни - на к' ви ни правят тия?! Щеше да е смешно, ако не беше тъжно, понеже издава комплексарщина + глупост!
  • #2
    11 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    До #1Пазарът се определя от покупателната способност на територията. А покупателната способност зависи от интелекта на населяващите територията.
  • #1
    4 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Мизерия, бавно ни превръщат в третия свят като правят коли по-зле дори от Дачия но за 20к евро колкото е една електричка в Алибаба с далеч повече екстри.