IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Polestar 2 получава ново лице и модернизирани двигатели

Моделът с един мотор ще бъде първият на марката със задвижване на задните колела

Шведската марка Polestar представи електрическия Polestar 2 за моделната година 2024, като автомобилът е с ново лице, двигатели и батерия, а базовата версия е със задно задвижване.

 

2024 Polestar 2-5

 

Миналия септември бе показан прототип на актуализирания Polestar 2 с някои малки визуални промени отвън. По онова време не беше ясно дали актуализацията ще донесе и технически промени в модела, но сега версията 2024 Polestar 2 е с големи подобрения във всичко, което прави електрическият лифтбек още по-впечатляващо предложение на пазара на EV.

Автомобилът е с нови електрически двигатели, като има вариант както с един мотор, така и по-мощна двумоторна версия. Polestar 2 с един двигател става и първият модел на компанията, който се предлага със задвижване на задните колела с максимална мощност от 299 к.с. (489 Нм) в сравнение с 231 к.с. (329 Нм) в предишната версия. Ускорението до 100 км/ч отнема 5,9 секунди.

 

2024 Polestar 2-1

 

Polestar 2 с два мотора и задвижване на четирите колела е с мощност 421 к.с., докато старият модел беше с 408 к.с. За по-добра ефективност може да бъде изключен предния двигател при определени условия. С опционалния пакет Performance Pack, който включва спирачки Brembo, амортисьори Öhlin и 20-инчови ковани алуминиеви лети джанти, Polestar 2 се предлага с общо 455 к.с. Пакетът ще спести 0,2 секунди от ускорението до 100 км/ч, което става 4,1 сек.

Новите двигатели дават по-добри възможности за ефективност, като от Polestar казват, че двумоторният двигател с голям обхват се очаква да измине около 435 км, а с един двигател - около 480 км благодарение на увеличаване на капацитета на батерията до 82 кВт/ч. Максималната скорост на зареждане за единичен двигател с голям обхват се е подобрила до максимум 205 кВт постоянен ток.

 

2024 Polestar 2-2

 

Версията за дълъг обхват с двоен двигател включва Pilot Pack като стандарт с предупреждение за трафик, разпознаване на мъртва зона, предупреждение за сблъсък отзад, адаптивен круиз контрол, Pilot Assist, 360-градусова камера, автоматично затъмняващи се огледала и LED фарове за мъгла. Пакетът Plus се комбинира с опционалния пакет Performance Pack и всички модели вече се възползват от безжичното зареждане на телефон в кабината.

Наред с всички други подобрения, от Polestar твърдят, че новата батерия от 82 кВт/ч в някои модели за дълги разстояния включва нова клетъчна химия, която намалява очакваните въглеродни емисии. 

 

2024 Polestar 2-8

 

„Обновеният Polestar 2 е още по-игрив и пъргав автомобил, запазващ своята компактност и пълно усещане за контрол, като в същото време става по-зрял с допълнителен комфорт“, казва Йоаким Ридхолм от Polestar.

Автомобилният производител не разкрива цените, но информира, че 2024 Polestar 2 вече е достъпен за поръчка, като доставките се очаква да започнат по-късно тази година. Моделът от 2023 г. има базова цена от 46 000 евро.

 

Още снимки - вижте в галерията*

 

 

0 от 500