IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen показа с какво ще конкурира Tesla Model 3

Луксозният седан ID.7 ще предлага пробег от 700 км

Германският производител Volkswagen продължава да разширява семейството си от електрически автомобили, като представи и първия седан в него. Това стана на изложението за потребителска електроника CES в Лас Вегас, където бяха обявени първите данни за новия модел.


VW ID.7


Той ще се казва ID.7 и ще трябва да се конкурира с Tesla Model 3. Самият прототип е покрит с „цифров камуфлаж“, но въпреки това може да се придобие представа за външния му вид. Седанът използва електрическата модулна платформа MEB, като дължината му е 4940 мм, а разстоянието между двете оси – 2970 мм. Така ID.7 е с близо 80 мм по-дълъг от Arteon, което обещава по-просторен и по-луксозен интериор.

„С новия ID.7 ние разширяваме нашата гама от електрически модели в по-високите сегменти. Седанът ще предлага технология и качество от най-висок клас“, коментира главният изпълнителен директор на Volkswagen – Томас Шафер.


VW ID.7


Германският производител добавя и редица новости в интериора на електромобила, където ще видим 15,0-инчов сензорен екран, проекционен дисплей с добавена реалност и дори дигитално контролирани вентилационни отвори, които автоматично регулират температурите в автомобила в зависимост от колко горещо или студено е навън. ID.7 ще бъде оборудван и с гласово управление на основните функции.

От компанията разкриха подробности и за дигиталния камуфлаж, покриващ екстериора на ID.7, който няма да се предлага. Той има поне 40 слоя боя, като създава впечатляващо светлинно шоу и прикрива някои от дизайнерските решения по електромобила. Те обаче бяха показани през миналата година на концепцията ID.Aero, която е използвана за основа на модела.


Още снимки на прототипа, представен от Volkswagen - вижте в галерията:


Що се касае до технически характеристики на седана – най-вече капацитет на батерията и мощност на задвижващата система, засега те остават тайна. Volkswagen все пак обяви пробег от 700 км с едно зареждане (по цикъла WLTP). Самият седан ще се продава в Европа, Китай и Северна Америка.


0 от 500