IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шеф на Dacia: Колите поскъпнаха твърде много

Автомобилите с газова уредба намаляват емисиите на фини частици с 90%, казва Ксавие Мартине пред Automedia

Зловещото поскъпване на автомобилите в последните три години не подминава и Dacia. Но най-достъпната марка на европейския пазар го посреща със смесени чувства, казва пред "КОЛЕЛА" и Automedia.bg Ксавие Мартине, старши вицепрезидент на компанията, отговарящ за маркетинга и продажбите. Ще промени ли изцяло клиентелата си Dacia, и изобщо има ли надежда поне някои автомобили да останат достъпни и в бъдеще? Ето какво отговори Мартине на въпросите ни.


Шест въпроса към Ксавие Мартине, Dacia (ГАЛЕРИЯ):

   
     
Вижте и видео от разговора ни с Ксавие Мартине:

   
     

0 от 500
  • #27
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Н.Н ( преди 8 месеца )
    Карам нова Дания Сандеро Степ закупена нова през 2020г. с двигател 1.5 дци . Повече автомобил втора , трета или в повечето случай незнайно коя употреба - никога , без значение от марката .Приятен ден !
  • #26
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    А дизеловите трошляци го увеличават,също бълват черна *** и воня.Но пък автомонтьорите ги обичат.
  • #25
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 1 година )
    Не само емисиите на твърди частици - а и СО2 емисиите и са много ама много по-екологични от безумието ЕЛ!
  • #24
    7 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Ум умува , ум робува , Ум белият делфин . Новото Сандеро е ново поколение автомобил , а с фабричната газ и с турбо мотора е супер за парите си.
  • #23
    10 rate up comment 0 rate down comment
    до 21 ( преди 1 година )
    разбрал, недоразбрал. Сегашното Сандеро е на същата платформа като сегашното Клио, и с двигатели от 2020 година. В Европа "двигатели и инфотейнмънт отпреди 15-20 години" не могат да се регистрират. Но ти си плещи, не пречиш на никого
  • #22
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Симо ( преди 1 година )
    Ми да ги направят, евтини, защото качеството НЕ СТАВА,не се заяждам,но ХАВАЛ е топ пред ДАЧИЯ, опитахме я преди 3 години.
  • #21
    11 rate up comment 13 rate down comment
    Муахаха ( преди 1 година )
    И да ми слагате минусчета момченца, фактите не се променят!!! Дачия са адски скъпи за това което предлагат!Качеството и екстрите които получаваш за цената са потресаващо ниски!Да не говорим за актуалност на двигатели, инфотеймънт и прочие - Рено от преди 15-20 години! А 99% от вас, ако някога изобщо могат да си позволят да отделят 40-50 000лв за кола, винаги ще се вземат 5-7 годишен Мерцедес, Ауди, БМВ, а не дачия!!!
  • #20
    10 rate up comment 7 rate down comment
    Бай Х ( преди 1 година )
    Имам Рено Меган турбо дизел комън рейл и един БГ прос так ме попита,като този по-долу,ЗАЩО КОЛАТА НЕ ПУШИ ?Ами как да пуши, като е нова,от магазина и е Евро 6 !?И нас про *** никога няма да се свършат !!!
  • #19
    23 rate up comment 3 rate down comment
    Доктора ( преди 1 година )
    Дачия-новата народна кола. Фабрична газ,висок просвет,добър комфорт,здрава ходова част. Нормална цена.
  • #18
    30 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Най голените отпадъци са дизелите.В България 80% са с избушени DPF и ремап.Вътре стои нендерталец с мозъчен кпаацитет на гълъб и повтаря: "Има ли сажди брат"Зад него не се шофира понеже вонята е неописуема,а от облаци сажди не се вижда пътното платно.Он се спуква от ремонти,но пушилката и кюмура са му изсушили двете мозъчни клетки и пак си хвали гробницата.Трябва да се знаранят със зкаон!!!Дизели само за тежкотоварен автомобил,като за тях строги мерки,понеже и те не са цвете!