IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Япония избраха две коли на годината

Модели на Nissan и Mitsubishi спечелиха престижния конкурс

В Япония бяха обявени резултатите от националната автомобилна награда 2022/2023- Japan Car of the Year (JCOTY). Конкурсът се провежда от 1980 г., и по подобие на аналогичните конкурси в другите страни, включително и в България, най-добрите от най-добрите се избират от жури, което включва японски журналисти.


кола на годината в Япония


Претендентите за победата трябва да отговарят на две изисквания: всички те да са навлезли на японския пазар между 1 ноември 2021 г. и 31 октомври 2022 г. и тиражът им да е най-малко 500 екземпляра. Този сезон най-много точки бяха присъдени на две платформени електрически кей коли на марките Mitsubishi и Nissan.

Nissan Sakura/Mitsubishi eK X EV спечелиха с по 399 точки. Honda Civic e:HEV/ Civic Type R (320 точки) и Toyota Crown (236 точки), съответно, се наредиха на второ и трето място . Сред първите пет бяха класирани още Mazda CX-60 e-Skyactiv D 3.3 (141 точки) и Nissan X-Trail (84 точки).


кола на годината в Япония


Suzuki Alto получи най-нисък резултат с 28 точки, малко по-добри от него бяха Range Rover (30 точки) и BMW iX (45 точки). Nissan Fairlady Z получи 72 точки, а Renault Arkana 70 точки. Южнокорейският електрически кросоувър Hyundai Ioniq 5 беше признат за най-добър чужд автомобил, резултатът му беше 75 точки.


0 от 500
  • #10
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Див селянин ( преди 1 година )
    И да започнат коментарите......Бай ти *** от село Горно Надолнище Хапан Геврек Кифладжийско, подпрял се на гегата докато пасе овцете и гледа коли на смрадфона си много разбира и дава акъл по всяка възможност
  • #9
    1 rate up comment 1 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    Е хубаво де? Кое от всичко това пречи да се продава добре в Япония и на други места по света?
  • #8
    3 rate up comment 0 rate down comment
    До 7 ( преди 1 година )
    Китайския електромобил е половин метър по-къс и от Нисан Саглока представи си и е 4 000 долара във версията с 9 квтч батерия и 20 коня след субсидия
  • #7
    3 rate up comment 3 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    А после разправяйте, че китайския електромобил за 4000 долара няма никакви шансове другаде по света. Като нищо ще стане най-продавания автомобил в япония.
  • #6
    3 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Нещо което на много места по света даже няма статут на кола станало кола на годината....
  • #5
    4 rate up comment 5 rate down comment
    IM-A-мен_DrtУАЙТBoY ( преди 1 година )
    Миналия месец скъпарските и пресметливи и добре влагащи парите и ресурса си ШОТИШ-пипъл единодушно избраха електриката GENESiS GV70 за най-добрия и впечатляващ СЮВ в ония трошливи и тежки за преодоляване техни кални пътища. Определено това хич не е случайно и навярно те мн.добре знаят, че има ЗАЩО!!!
  • #4
    1 rate up comment 10 rate down comment
    IM-DrtiйУАЙТBoY! ( преди 1 година )
    И тия као ГЕРМАНците и техните сподвижници се оформята като ЯКИ НАСИОНАЛИСТИ щото останалите авто-нации са доста назад /визирам епи-kYpейците/ независимо от мн. добрите им постижения в този бранш.
  • #3
    6 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Хайде и те ли *** станаха? Електромобили сложили за кола на годината
  • #2
    5 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    И обективна , разбира се :) , щом е правена от японски ***
  • #1
    4 rate up comment 15 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Нормална класация за оризарите !