IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-AMG представи нов пистов звяр

GT2 е най-мощната кола, създадена за клиентската състезателна програма на марката

Mercedes-AMG представи спортния автомобил GT2 - най-мощният модел, създаден по клиентска състезателна програма. Той се задвижва от 4,0-литров битурбо V8 двигател с плосък колянов вал, секвенциална скоростна кутия и регулируемо окачване. Дебютът на колата ще се състои през сезон 2023 г.


Mercedes-AMG GT2


Mercedes-AMG GT2 Coupé е най-мощният спортен автомобил в серията „Customer Racing“. Той е предназначен да запълни празнината между моделите GT3 и GT4 и да дебютира през сезон 2023 г. Неговият загатва за родство с „цивилния“ Mercedes-AMG GT Black Series, но мощността му е по-малка, отколкото при пътна кола - 707 к.с. и 800 Нм.

Кутията е състезателна шестстепенна секвенциална с модифицирани предавателни числа и пневматичен механизъм за смяна на предавките. Той е монтиран по схемата на трансмисията (отнесена към задния мост за по-добро разпределение на теглото) и свързан към двигателя чрез захранваща тръба от въглеродни влакна. Задният механичен диференциал има възможност за предварителна настройка на коефициента на блокиране.


Mercedes-AMG GT2


Mercedes-AMG GT2 получава още регулируеми амортисьори и стабилизатори, ново крило както и 18-цолови лети джанти с централно закрепване на гайка. В салона има програмируемо устройство Bosch DDU 11 и мулти-волан, разработен в сътрудничество с италианската компания Cube Controls, която е специализирана в контролери за симулационни състезания.

Управлението на тракшън-контрола и системата ABS могат да се персонализират. Стоманената рамка е завинтена директно към алуминиевата пространствена рамка. Карбоновите седалки се допълват от шестточкови колани и ергономични подложки от пяна. Има също предпазни мрежи, авариен люк в покрива, 120-литров резервоар за гориво, изработен от въглеродни влакна и мощна система за пожарогасене, адаптирана за моторни спортове.


Още снимки на новия пистов звяр на Mercedes-AMG - вижте в галерията:

0 от 500