IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шофьор кара 5 часа със 100 км/ч заради блокирал круиз-контрол

Инцидентът е в Китай, а автомобилът изминал 500 км, докато свърши горивото

Втори случай за един месец с блокирал круиз-контрол на автомобил в Китай възкреси спомена за филма „Скорост“, в който пътнически автобус трябваше да се движи с определена скорост, за да не избухне заложената в него бомба.

 

744x0_0_autohomecar__ChwFj2OO3ByARn9WAAHN8fc0ImA870.jpg

 

Историята, която разказва Autohomе, е следната. Шофьор на име Луо взел от роднина Haval H6, за да пътува от Чанша до Ичун в провинция Хунан. При приближаването на град Джужоу обаче круиз контролът внезапно се повредил и не можел да бъде изключен. На всичкото отгоре и спирачките отказали.

Скоростта на колата била 100 км/ч и шофьорът се обадил в полицията да съобщи за спешния случай. Веднага бил изпратен полицейски ескорт на „заложника“ в колата, който извел автомобила на магистралата Пекин-Хонконг-Макао. В същото време полицията се свързала със сервизния център на Haval, но инженерите не успели да помогнат.

 

744x0_0_autohomecar__ChwFk2OO3ByAbHD8AAF50Ig87wo965.jpg

 

Така останал единствения вариант водачът да шофира докато не свърши горивото, за което му били нужни 500 км. Когато колата най-накрая спряла, мъжът излязъл и избухнал в сълзи от щастие. Кросоувърът Haval H6 е един от най-популярните модели на марката в Китай, а сега компанията проучва защо се е стигнало до инцидента.

Предишният случай в страната беше от началото на ноември. Тогава шофьор беше принуден по същата причина – блокирал круиз-контрол, в продължение на два часа да се движи със скорост 126 км/ч по магистрала. Нямаше информация за марката и модела на колата, но и тогава щастливата развръзка бе подсигурена с помощта на полицаи. Те ескортират колата до стръмен участък от магистралата, където с помощта на автомобилен инженер, даващ инструкции по мобилен телефон, превозното средство е спряно.

 

 

0 от 500