IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Необходимо ли е да плащате за „премиум“ автомивка

Независимо от цената не винаги е възможно точно да се определи качеството на услугите

В София и в редица други големи градове все по-често можете да видите така наречените "премиум" автомивки. Цените за техните услуги са забележимо по-високи от тези на обикновените, но заслужават ли си? 


автомивка


Много хора са привлечени от думата "премиум". И дори ако става дума за обикновени битови неща - като например миене на кола. Вместо да изплакнат колата в първата автомивка на самообслужване, някои шофьори се записват за „елитни бани“ .Тези заведения пленяват както с красив интериор и комфортна чакалня, така и с допълнителни услуги и възможност за извършване на различни детайлни работи, познати напоследък с модерния термин "детайлинг".

Тези мивки използват по-скъпа автохимия, но наистина ли първокласните автомивки си заслужават парите? Ще получи ли клиентът, който е готов да похарчи допълнителни пари, очакваното високо ниво на обслужване? Почти със сигурност не.Независимо от цената не винаги е възможно точно да се определи качеството на услугите, тъй като работниците на повечето автомивки се ротират непрекъснато. И "елитните бани", уви, не са изключение. 

Въз основа на гореизложеното, "премиум" услугите са подходящи само за собственици на скъпи автомобили. Повечето собственици на такива коли се страхуват, че боята ще бъде покрита с драскотини поради бърсане с обикновени парцали, а не със специални гъби.


автомивка


Ето защо, веднага след покупката, те правят защитен лак или „опаковат“ колата в полиуретанов филм. При такава работа наистина е необходимо цялостно почистване, така че мръсотията да не попадне под филма, което провокира появата на корозия.

Ако обаче имате „народен“ лек автомобил, който зимува на улицата, не трябва да харчите пари. Бюджетната автохимия почиства не по-зле от скъпата. Ивиците и драскотините не са видими с просто око, така че дори автомивка на самообслужване е подходяща за възстановяване на чистотата на вашата любима 15-годишна кола.


0 от 500