IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Наследникът на Lexus LFA ще получи имитация на механични скорости

Серийният спортен модел ще издава звук като мощен бензинов двигател

Точно преди една година - през декември 2021 г., Lexus за първи път показа концептуален суперавтомобил, който трябва да се превърне в наследник на емблематичния LFA. Той беше наречен Electrified Sport, като от японската компанията разкриха съвсем малко подробности.


Lexus Electrified Sport


Все пак беше обявено, че суперколата ще бъде с електрическо задвижване, като ще изминава над 700 км с едно зареждане и ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 2 секунди. Сега от Lexus разкриват детайли за серийния вариант, който ще получи имитация на механична скоростна кутия.

Бъдещият сериен електромобил ще се предлага във версия със скоростен лост и педал на съединителя, които няма да бъдат свързани с електрическия задвижващ агрегат, тоест имитацията на ръчната смята на предавките ще бъде софтуерна. Тази система в момента се тества на електрическия UX 300e, като се очаква да бъде завършена съвсем скоро.


Lexus Electrified Sport


Инженерите на Lexus искат да накарат суперколата да се справя и да се чувства като спортен автомобил с двигател с вътрешно горене. Тя не само ще получи имитация на механична трансмисия, но и ще възпроизвежда рева на мощен бензинов двигател.

Серийният Electrified Sport ще се базира на нова платформа, като каросерията му ще е от въглеродни влакна. Мощността от над 700 к.с. ще се осигурява от няколко електромотора, за които засега липсват подробности.


Още снимки на концептуалната суперкола на Lexus - вижте в галерията:


Японците не се притесняват да обявят нови модел за „наследник на Lexus LFA”. Компанията вече регистрира името LFR, което се очаква да бъде дадено на новия модел. А той ще се появи на пазара през 2025 или 2026 г.


0 от 500
  • #1
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Лоша идея! ( преди 1 година )
    Никой не харесва имитациите и фалшификатите. Щом ще бъде електрическа кола нека върху това да бъде акцента. Както правят Римак например. Тъпо е да правиш високотехнологична електрическа кола и после да се опитваш да я направиш да се усеща като стар автомобил с двг. Пълна тъпотия е това. Малко ми напомня на онези нещастници които си купуват евтина кола и се опитват да я преобразят на нещо по скъпо. Само че тук е обратното. Високо технологична кола искат да я върнат в 20 век.