IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Австрия ще отнемат автомобили при превишена скорост

Правителството на страната затяга наказанията за нарушителите на ограниченията

Австрийското министерство на опазването на климата, околната среда, енергетиката, транспорта, иновациите и технологиите предложи по-строги наказания за сериозни нарушения на превишената скорост. Вече в повечето населени места в страната ограничението на скоростта е 50 км/ч, а по магистралите - 130 км/ч.


превишена скорост


Министерството предлага да се счита за сериозно нарушение превишаването на установените стойности с 60 км/ч в града и със 70 км/ч по магистралите. Както заяви ръководителят на отдел във ведомоството Леонор Гевеслер, шофьорите, които „съзнателно рискуват живота на хората, трябва да очакват тежки последствия“.

В краен случай се предлага не само лишаване от шофьорска книжка, но и конфискуване на автомобила и продажбата му на търг, съобщава австрийското издание Die Press. Веднага след нарушението полицаите ще задържат колата и до две седмици ще се произнесат за степента на опасност, причинена от нарушителя.

Все пак, конфискация ще се прилага само при повторно нарушение или превишаване на ограничението с повече от 80 км/ч в градовете и 90 км/ч по извънградските пътища. Предстои обсъждане на законопроекта, но не се очакват проблеми с приемането. Очаква се пакетът от мерки да бъде одобрен от парламентарното мнозинство и да влезе в сила в средата на 2023 г.

Критиците на инициативата на правителството, на свой ред, посочват крещящата несправедливост на наказанието. Те са категорични, че ако някой „състезател“ превиши скоростта с евтина кола и тя бъде конфискувана, неговата крайна санкция, а именно стойността на превозното средство, ще бъде много по-малка от тази на шофьор на първокласен спортен автомобил.


0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Истинските фашаги ( преди 9 месеца )
    Са в Австрия.
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Лавров ( преди 1 година )
    КАТО НЕ ИСКАТЕ НА ЗАПАД-ПУТИНЧО ЩЕ ВИ ОПРАВИ !
  • #3
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    2-ри, много си в грешка, ама много относно истинския елит, управляваща класа и интелигенция на запад. Не искам да влизам в подробности, понеже не е тука мястото. Но за едно си прав, че "масата" е научена (по скоро е смачкана) само да слуша и изпълнява и не се изисква (очаква) да мислят.
  • #2
    8 rate up comment 3 rate down comment
    До 1 ( преди 1 година )
    Донякъде е така. На запад масите са още по големи *** и от нашите. Живял съм там и знам за какво става въпрос. Разликата в стандарта идва от това че там имат истински елит и управляваща класа. Там наистина има интелигенция която командва парада. Народа и там е *** но обучен да слуша и да работи. А в България като цяло отделните хора са по умни от западняците но тука няма дисциплина. Тука всеки си хитрува по единично. Нямаме управляващ елит който направи стратегически план за развитие.
  • #1
    6 rate up comment 8 rate down comment
    Enzo ( преди 1 година )
    Самата хипотеза, че само нас ни управляват некадърници и корумпирани чиновници, които не могат на две телета сламата да разделят, а европейските правителства и парламенти са върхът на компетентността и апотеоз на юридическата мисъл, е ***! Идиотията от запад нахлува, не пада от небето!