IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шофьорска грешка, която излиза скъпо през зимата

Вижте как да избегнете смяна на предното стъкло в студените месеци

Много шофьори, най-често начинаещите, не са наясно или пренебрегват отрицателния ефект, който оказват ниските температури върху предното стъкло на техния автомобил. А това понякога им струва доста скъпо, предупреждават експерти.


стъкло


Тези водачи стартират двигателя, за да загреее, докато самите те излизат от колата, за да почистят натрупвания сняг. След това се връщат в салона, включват нагревателя на пълна мощност и насочват въздушните потоци към предното стъкло. В подобни случаи температурните колебания могат да доведат до напукване.

С пукнатина на стъклото управлението на автомобила не е никак безопасно и приятно, а освен това такова превозно средство няма да може да мине технически преглед. Следователно не е изненадващо, че такова стъкло ще трябва да бъде сменено. Цената на новата част обаче може да бъде доста висока, особено ако става дума за автомобил от по-висок клас.

За да не се случва това, експертите съветва да не включвате рязко отоплението до максимум. Вместо това, веднага след стартиране на двигателя настройте на среден интензитет на въздушния поток и насочете въздуха към предното стъкло. Така тя ще се затопли постепенно, което ще избегне напукване.


0 от 500