IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bentley представи специална версия на Flying Spur Hybrid

Ексклузивният The Surgeon е съвместна разработка с известен дизайнер

Британската марка Bentley показа нова версия на своя луксозен седан Bentley Flying Spur. Специалният автомобил беше представен в Маями и е създаден в сътрудничество с дизайнера на улично облекло Доминик Чамброне, известен още като Хирургът („The Surgeon“).

 

Bentley Flying Spur

 

Bentley Flying Spur Hybrid, кръстен на художника и дизайнера, следва друго сътрудничество, което Bentley направи с The Surgeon по-рано тази година – чифт маратонки, вдъхновени от Bentley.

Промените в автомобила са продукт на Mulliner - подразделението на Bentley за персонализиране. И тези промени не включват техническата част на колата, а само такива в интериора и екстериора. Това е матова черна и бронзова цветова схема, предназначена да отразява „естетиката на марката“ The Surgeon.

 

Bentley Flying Spur-3

 

Пакетът Bentley Blackline променя всички хромирани елементи на черно. Други външни промени включват актуализация с преден сплитер, странични прагове, заден дифузьор и карбонов спойлер на багажника. Flying Spur е двуцветен автомобил и от Bentley казват, че Чамброне е искал дискретна кола с антрацитно сива боя, която да съответства на матовия антрацитен екстериор.

На няколко места в интериора е изписано The Surgeon, както и личното мото на Чамброне „Никога не спирай“ („Never Stop") на вътрешния перваз на прозореца. LED светлини проектират логото на художника под формата на череп и скалпели. За вратите и седалките са използвани два цвята кожа - Beluga и Linen.

 

Bentley Flying Spur-1

 

Засега Bentley не каза какво ще прави с този Flying Spur Hybrid, който като начало ще бъде изложен в Art Basel Miami. Според други информации обаче през февруари 2023 г. колата ще бъде продадена на търг, а парите ще отидат за изследване на рака на кръвта.

Иначе Bentley Flying Spur Hybrid е с 2,9-литров V6 двигател с 18,9 кВт/ч литиево-йонна батерия и електрически мотор с комбинирана мощност 536 к.с. Двигателят работи с осемстепенна скоростна кутия и система за задвижване на всички колела, която разпределя тягата по осите в зависимост от режима на настройките. До 100 км/ч ускорението е за 3,8 секунди, а максималната скорост е 333 км/ч.

 

Още снимки на Bentley Flying Spur Hybrid - вижте в галерията

 

 

0 от 500