IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi вкарва 50 000 коли в сервиза заради странен проблем

A6, A7, S6, RS6 и RS7 губят мощност, ако задната седалка се намокри

Германският производител Audi изтегля 50 883 автомобила в сервизите си поради потенциално прекъсване на захранването, което може да възникне след разливане на течност на задната седалка. Под тази част има модул за управление, който е уязвим на проникване на вода и течности. И ако се намокри, захранването може да спре и колата да премине в авариен режим.


Audi


Сервизната включва седем различни модела Audi - всички със същия проблем. Ако водата попадне в модула и се задейства прекъсване на захранването, собствениците могат да очакват активиране на множество предупредителни светлини на таблото в допълнение към ниска мощност и движение в авариен режим.

Интересното е, че Audi откри проблема, след като се наложи сервизна акция на Q5 и SQ5 миналата година. Между август и септември тази година компанията е установила 38 случая, потенциално свързани с този проблем, като те са открити при проучване на гаранционни искове от собственици.

При Audi Q5 и SQ5 обаче имаше още един проблем, който наложи вкарването на тези два модела в сервиза – лош шев в долната част на каросерията, който не е достатъчно здрав и също може да доведе до загуба на мощност по време на движение. Няма сведения за нещастни случаи, свързани с двата проблема.

Сегашната сервизна акция ще засегне 1417 бройки от Audi S7, 1781 седана S6, 2152 комбита RS6 Avant, 1809 бройки от RS7s, 8915 от A7s и 2227 всъдеходни A6 Allroad. Досега най-засегнатият модел е седанът A6 - 32 585 бройки. Всички засегнати автомобили са продадени в Северна Америка, като са произведени през периода 27 юли 2018 г. - 4 април 2022 г. След тази дата Audi е поставила защитен капак на контролния модул.


0 от 500
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Това е най-малкият проблем ,което едно Ауди би имало в рамките на 3-4 години от закупуването му.
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Преди 4-5 години един познат, имаше А3, реши да го остави на жена си, а той се чудеше дали лексус или А4, даде една торба пари за А4 и единствено удължената гаранция за която доплати го спаси.
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Кажи ми нещо което са измислили и е уникално. Титани са Мерцедес. Август Хорх човекът създал Ауди е бил инжинер при Мерцедес. Ауди на латински означава слушай. Та слушай ме като ти говоря, че повечето купувачи се хващат за брони и решетки.
  • #4
    0 rate up comment 3 rate down comment
    А6 ( преди 1 година )
    Ще си останат титани никои няма да ги спре веднъж купил машина с емблемата на Ауди и печелиш престишаз знам за какво става много добре повярвайте ми!!!!!!!
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Калая ( преди 1 година )
    Може и да се на ака
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Народен автомобил ( преди 1 година )
    Висока скорост при алуди, няма страшно някой да се напишка от това.
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Т.е., когато някой се напишка от страх от високата скорост, автоматично се намаля скоростта :)))