IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И това го има – полицейско BMW с тунинг

Електрическото i4 е доработено от AC Schnitzer

Германската полиция също използва тунинговани автомобили, при това от доста време. В продължение на 17 години Министерство на транспорта и цифровата инфраструктура на страна организира кампания за повишаване на осведомеността относно безопасната и законна доработка на автомобили, като този път главна роля в проекта играе специално BMW i4, трансформирано от ателието AC Schnitzer.


BMW i4 by AC Schnitzer


Полицейското i4 има определено остър външен вид със сплитери и капаци, които правят предната част още по-заплашителна. Двойната бъбрековидна решетка включва два мигащи светодиода, докато отстрани има нови вложки в прорезите и по-големи странични прагове. Двуцветните сребристи и черни лети джанти са 20-цолови и са монтирани на гуми Hankook (един от спонсорите на проекта) Ventus S1 Evo 3.

Отзад обаче има спойлер в лъскаво черно, който подобрява аеродинамиката на автомобила. Променена е и настройката на окачването, благодарение на нови пружини, които са намалили височината на BMW с около 20-25 мм.


BMW i4 by AC Schnitzer


Интериорът също е обновен с алуминиеви педали, капак “Black Line" за контролера за управление на системата iDrive и алуминиев ключодържател. За съжаление, тунинг-експертите не са се намесили в задвижването на BMW, оставяйки мощността непроменена - 544 к.с. (версия M50).

Разбира се, одобрението на модификация от този тип би било много по-деликатно от правна гледна точка. Освен това, както видяхме през годините, тунинг-ателиетата рядко се намесват в електромобилите, като променят тяхната мощност или обхват. Ускорението от 0-100 км/ч от 3,9 секунди обаче е напълно достатъчно, за да може този автомобил да се справи в различни ситуации.


Още снимки на тунингованото BMW i4 - вижте в галерията:


0 от 500