IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen загатна новия ID.3

Електромобилът ще излезе догодина и ще получи впечатляващ интериор

Електрическият хечбек Volkswagen ID.3 се подготвя за първата голяма актуализация, въпреки че германската компания нарича модела второ поколение ID.3. Но е ясно, че става въпрос за промени в средата на жизнения цикъл на EV, който първоначално беше представен през септември 2019 г. Volkswagen публикува редица скици на ID.3, като същевременно обяви дебюта за пролетта на 2023 г.

 

2023-Toyota-ID.3-Facelift-Sketches-1.jpg

 

Според компанията са отчетени желанията на настоящите собственици, след което дизайнерите и инженерите на VW са приложили обратната връзка с клиентите, за да подобрят колата и оборудването. Конструкторите твърдят, че новият ID.3 е „стилистично узрял“ и е с повишено качеството на интериорните материали. За да подчертае екологичността, Volkswagen не използва суровини от животински произход и предпочита екологично чисти заместители.

Новият ID.3 ще получи нов софтуер, подобрен интериор, мултимедийна система от последно поколение с 12-инчов екран и поддръжка на актуализации по интернет. Новият екран ще бъде стандартен във всички версии. Той е комбиниран с леко актуализиран цифров инструментален панел и много по-голям хед-ъп дисплей.

 

2023-Toyota-ID.3-Facelift-Sketches-7.jpg

 

На централната конзола ще се появят две поставки за чаши, а в багажника ще има подвижен под. Списъкът с опции ще включва две нови системи за подпомагане - паркинг с функция за запомняне на предишни маневри и полуавтопилот Travel Assist, който използва база данни, за да управлява автомобила на места без маркировка.

Характерният лост за смяна на скоростите на сегашния ID.3 е изчезнал. Интересен детайл са чувствителните на допир бутони на волана, които изглеждат непроменени на скиците, въпреки че VW потвърди, че ще бъдат заменени с физически бутони в бъдещите модели след критики от клиентите.

 

2023-Toyota-ID.3-Facelift-Sketches-4.jpg

 

Визуалните промени са фокусирани върху преработената предна броня и капак, които придават на колата по-спортна стойка. Останалата част от тялото изглежда идентична със стария ID.3, включително профила и задната част. Дори алуминиевите джанти и осветителните тела изглеждат непроменени, въпреки че LED технологията може да се предлага във версии с по-ниско ниво на оборудване. Компанията не обяви никакви актуализации на електрическите двигатели или наличния капацитет на батерията.

Предварителните поръчки за новия ID.3 вече се приемат в Германия, но самите автомобили ще бъдат готови през четвъртото тримесечие на 2023 г. Компанията определя такива срокове, като взема предвид изпълнението на съществуващото портфолио от поръчки и поради нестабилни доставки на полупроводници.

 

2023-Toyota-ID.3-Facelift-Sketches-2.jpg

 

Електрическият автомобил ще се предлага в пет версии - Life, Business, Style, Max и Tour на цена от 43 995 евро. В момента VW ID.3 се произвежда в заводите в Цвикау и Дрезден, но от 2023 г. производството ще започне и в завода във Волфсбург.

 

 

0 от 500
  • #13
    0 rate up comment 0 rate down comment
    До №7 ( преди 1 година )
    То бива да си сляп фен на фауветата, *** пък чак толкова глупости да навържеш в един пост - евала!!!
  • #12
    0 rate up comment 0 rate down comment
    IM-DrtiйУАЙТBoY ( преди 1 година )
    Иначе вътр.интериор /независимо, че в статията го фалят!/ ми изглежда бая семпъл, без физиономия и леко безличен - направо са спестени всекви подобрения или по-крассиви линии и фрагменти, сиреч абсолютна безвкусица - поне в показания ни проектен концепт
  • #11
    1 rate up comment 0 rate down comment
    IM-DrtiйУАЙТBoY ( преди 1 година )
    Нема да си кривя душата, изглежда симпатично туй мъниче леко заимствано от доброто старо ФИАТче-500, но все пак знаем, че немците не се славят с гоуемо въображение - твърде прагматични са; та затова и ЦЕНАта МУ се вижда направо 3ЛАТНА, след като най-йефтинката му версия започва от близо 85 хилки в местни лефчета... поради което и трудно ще направи прекалено яки реализации с оглед застрашително нарастващата съпротива от страна на ТЕСЛАта ... м-Да!!
  • #10
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    До 9 - Тоя ковчег от 2004-а го коват. Минаха 20 години вече. И всякакви прогнози показват, *** 2050-а, ще има същия брой ДВГ на пътя, какъвто е имало през 2020-а. Освен ако не забранят ДВГ изцяло през 2025-а, ще е след мноооого време, преди да намалеят сериозно.
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Последния Софиянец ( преди 1 година )
    Поредния пирон в ковчега на ДВГ
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Усетиха ножа на врата, за Китай вагените правят супер якия интериор а за нас които плащаме почти двойни цени спрямо тях пластмасарници и трицилиндрови миксери.
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Муахаха ( преди 1 година )
    До 1 - ей, ама страшен умник се извъди, евала!Родата гордее ли се с тебе! А случайно прочете ли, че са изброени 5 нива на оборудване и 43995 Евро е цената за последното!Или не можеш да асимилираш изречения по-дълги от 4 думи!!! И сега има ID3 за 45 000 евро, ама има и за 32 000 Евро! От оборудването зависи! Ей тия 5 думички дето не си ги асимилирал - Life, Business, Style, Max и Tour! Да ти го обясня ли пак в изречения с по 3 думи?!?!
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Чалгавагонче с китайски батерии и немски софтуер? Не, мерси.
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Моделът има доста добра основа, икономичен е, зарежда се бързо, предлага много пространство и е компактен. Реално с някои малки, но важни промени може да стане абсолютен хит.
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    25 хилки за VW ID.2