IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

„Индийският Range Rover” има 407 к.с. и 500 км пробег

Продажбите на дългия близо 5 метра Pravaig Defy стартират догодина (ВИДЕО)

Най-вероятно много малко от вас са чували за Pravaig. Това е индийска компания, основана от Сидхарта Багри през 2011 г., която ще пусне на пазара първия си SUV. Неговото име е Defy, като стартът на продажбите е планиран за 2023 г. с цени от около 48 000 евро.


Pravaig Defy


Разработката на електромобила е струвала около 18 млн долара, като към тях ще бъдат добавени още 30 млн, за да може да стартира серийното производство. Pravaig е базиран на архитектура, собствена разработка на индийците, дълъг е 4,97 метра и на външен вид малко напомня на Range Rover.

Пътният просвет на SUV-модела е 234 мм, за да може, както казват от Pravaig, „колата да бъде устойчива на наводнения“. Задвижването е поверено на две електромотора със съвкупна мощност 407 к.с. и литиево-йонна батерия с капацитет 90,9 кВт/ч. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 4,9 секунди, а максималната скорост достига 210 км/ч. Посоченият пробег е 500 км, като при използване на бързо зареждане батерията се пълни до 80% за 30 минути.



Любопитното е, че в официалната фотосесия няма кадри от преда част, въпреки че някои видеа в YouTube показват как ще изглежда тази част на автомобила. Доста необичайно е и оборудването на кросоувъра – то включва 15,6-инчов централен дисплей, аудио-система на френската компанията Devialet, два екрана за пътниците отзад, 5G свързаност, но няма ADAS (система за подпомагане на водача).

Все пак, от Pravaig посочват, че някои от системите – като тази за аварийно спиране, например, ще бъдат добавени с актуализация от разстояние. А като конкуренти на Pravaig Defy се сочат по-компактните Mercedes EQA и BMW iX1, които са по-скъпи с около 10 000-12 000 евро в Индия.

Още снимки на индийския кросоувър – вижте в галерията:

0 от 500
  • #2
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Propov ( преди 1 година )
    Че той Рейндж Ровър барабар с Ягуар са си индийски. От над 10 години са собственост на ТАТА. И съответно не са това , което бяха. Така че още един индийски *** на пазара - това не е новина, а жалейка.
  • #1
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Е това е днес, с няма и 50 млн. Рашийд покорява Холивуд.