IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Еко активисти спуснаха гумите на 900 SUV в 8 държави

Това е поредната акция на Tyre Extinguishers, но най-голямата досега

Еко активисти атакуваха превозни средства в цяла Европа, като спуснаха гумите на 900 автомобила SUV в 7 европейски държави и САЩ, съобщиха западните медии. Това не е първата акция на членове на групата Tyre Extinguishers, но твърдят, че е най-голямата досега.

 

0335450001636733553_1668474_920x708

 

Тези хора атакуват паркирани SUV в различни градове в Европа и САЩ, като спадат гумите им и така протестират срещу негативния ефект, който според тях големите всъдеходи оказват върху околната среда и изменението на климата. Групата пусна и официално изявление, в което съобщава за действията си и предупреждава: „Това е най-голямата в историята координирана глобална акция срещу високовъглеродните превозни средства, а ще има и много други предстоящи“.

Последното комюнике на Tyre Extinguishers информира, че кампанията срещу собственици на SUV все още продължава, почти девет месеца след първите акции във Великобритания. Активистите призоваха за забрана на всъдеходи в градските райони.

 

0032373001658235342_1785093_920x708

 

През нощта на понеделник срещу вторник групи от Tyre Extinguishers спуснаха гумите на автомобили в Амстердам и Енсхеде (Нидерландия), Париж и Лион във Франция, Берлин, Бон, Есен, Хановер и Саарбрюкен в Германия, Бристол, Лийдс, Лондон и Дънди във Великобритания, Малмьо в Швеция, Инсбрук в Австрия, Цюрих и Винтертур в Швейцария и Ню Йорк в САЩ.

При предишна акция в началото на септември се смята, че повече от 600 превозни средства са осъмнали със спуснати гуми в 9 държави. Координаторите на кампанията твърдят, че привърженици на движението досега са „атакували“ повече от 10 000 превозни средства по света. От създадената през март група Tyre Extinguishers казват, че има и други такива, които предприемат подобни действия срещу.

 

 

0 от 500
  • #4
    23 rate up comment 4 rate down comment
    Газко Уазков ( преди 1 година )
    Лично познавам много такива активисти. Общо взето са мързеливи мечтатели, нямащи по два лева в джоба. Каузата на еколога е да създава и опазва, не да избива комплекси и да руши....Тези гумаджии колко дръвчета са засадили? Колко речни корита са почистили? Колко приюта за бездомни животни са създали?....
  • #3
    12 rate up comment 19 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Много правилна акция! Големите джипове и пикапи нямат място в градовете.
  • #2
    4 rate up comment 10 rate down comment
    Еми Тротонетката ( преди 1 година )
    Карам си тротонетката, пукам гуми и си свиркам!
  • #1
    24 rate up comment 6 rate down comment
    Тия екопедерасисти . ( преди 1 година )
    заслужават един голям ОЙ, ама зад врата! То не бяха картини, коли, музеи ... Да ги кръстят еко терористи по-добре.