IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Още един производител се оказва от ДВГ

Китайският Dongfeng Forthing планира това да стане през следващите 5 години

Компанията Dongfeng Forthing, производител на автомобили под Dongfeng Motor Group, която вече се предлага и у нас има една основна цел и тя е да спре производството на превозни средства, задвижвани с изкопаеми горива. Това трябва да се случи през следващите пет години, като част от стратегията за марката на нови енергийни превозни средства, наречена Guanghe (фотосинтетичен).


Dongfeng


Компанията очаква общата ѝ инвестиция в бизнеса с нови енергийни превозни средства (NEV) да надхвърли 20 милиарда юана (2.8 милиарда долара) до 2030 г. През последните три години Dongfeng Forthing наля около 5 милиарда юана (698 милиона долара) в развитието на своята кауза за NEV.
На стартовото събитие Dongfeng Forthing представи два технически продукта, посветени на програмата им NEV, а именно архитектурата EMA-E и батерията Kaijia (което означава „броня“).

Според компанията, архитектурата EMA-E е налична за различни типове превозни средства, като седани, SUV-та и MPV-та, и може да подпомогне разработването на превозни средства с различни междуосия. В бъдеще всички нови NEV модели на Dongfeng Forthing ще бъдат изградени именно върху архитектурата EMA-E.


Dongfeng


Производителят на автомобили нарича новата батерия Kaijia, тъй като батерията включва защитни технологии в четирите нива - клетка, батериен модул, батериен пакет и цялостно превозно средство, за да се гарантира безопасността на батерията, точно като войн, въоръжен с броня. Компанията показа първия модел от новата ѝ програма.

Той се нарича Forthing Leiting и е оборудван с батерията Kaijia, която предлага на превозното средство пробег до 630 км с едно зареждане и е с IP68 водоустойчив сертификат. Моделът разполага с 12 функции за подпомагане на водача и система за взаимодействие HMI2.0, разработена в партньорство с Tencent, в опит да предостави на потребителите по-интелигентно и по-безопасно изживяване при използване на автомобила. Leiting SUV вече е наличен за предварителна продажба.


0 от 500