IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jaguar показа първия си брониран електромобил

Усиленият I-Pace може да издържи на изстрели от пистолети и ловни пушки

Революцията в автомобилния свят означава за момента електрификация, така че рано или късно трябва да се очакват и бронирани електромобили. И първият Jaguar I-Pace вече е факт, след като южноафриканската компания Armormax разкри брониран автомобил от модела, предлагащ защита на ниво B4 и както се твърди, без недостатъци.

 

Armormax-Jaguar-I-Pace-6

 

От Armormax са поискали техническа поддръжка от местното подразделение на Jaguar Land Rover, като по този начин модификациите са направени по внимателен и уважителен начин към дизайна на Jaguar I-Pace и одобреното преобразуване запазва фабричната гаранция на автомобила.

Jaguar I-Pace получава балистично стъкло навсякъде с дебелина 22 мм. Освен това се движи с нов комплект гуми Run-Flat, което му позволява да избегне опасностите от пробиване. Класификацията на ниво B4 означава, че машината може да издържи на изстрели от пистолети и ловни пушки, но не и от по-сериозни оръжия.

 

 

 

 

Добавянето на броня към превозното средство обикновено води до увеличаване на теглото, което би се отразило както на производителността, така и на пробега. Компанията твърди, че използва „най-леката броня, която се предлага в световен мащаб“ и настоява, че производителността на I-Pace не е засегната. И все пак, бронираният EV неизбежно ще бъде по-тежък от стандартния модел, като информацията клони към 2208 кг.

Armormax Jaguar може да е първият брониран I-Pace в света, но не е първият брониран електромобил. Подобни опции вече са налични, включително Tesla Model S, докато ВMW също обеща да предложи бронирана версия на i7 още от завода. Друг дългоочакван брониран EV е Tesla Cybertruck, който се очаква да влезе в производство следващата година.

 

 

0 от 500
  • #1
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Тия не разбраха че хората не им искат продуктът не защото не е брониран а защото от 15 год насам е в дъното на всяка класация по надежност изпреварван дори от традиционни слабаци струващи 10 пъти по-малко.Хората с пари обикновено могат да мислят и сигурно си задават въпросът :" защо да си купя нещо което струва колкото мерцедес-бенц но се поврежда по-често от стар фиат "? То само на стари лаври не се лежи а ягуар правят точно това.Малко реклама ,малко дизайн и останалото сервизна радост.