IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Любимите коли на Нeймар

Бразилската футболна звезда има също така самолет, хеликоптери и яхта

Неймар да Силва Сантос Джуниор, или накратко Неймар, е от най-добре платените футболисти в света и като такъв притежава забележителен парк от превозни средства – не само автомобили. Нападателят на бразилския национален отбор и френския "Пари Сен Жермен" играе на световното първенство по футбол в Катар, но получи травма още в първия мач и не се знае кога ще се възстанови.

 

maxresdefault

 

Неймар е от футболистите, които обичат разточителството. В личната си колекция освен скъпи автомобили, той притежава два хеликоптера, частен самолет и яхта. След като е започнал кариерата си на 17-годишна възраст и идва от семейство с ниски доходи, Неймар има известна сдържаност, що се отнася до демонстрирането на богатството си, пише Аutoevolution. Но сега ситуацията е различна.

Кои са любимите коли на футболиста? През годините той е показвал любов към Ferrari, Audi и Volkswagen, но никога не е хвърлял пари за лимитирани или поръчкови автомобили. Той притежава Ferrari 458, с което катастрофира в Барселона и се смята, че все още притежава. Има също така Ferrari GTC4Lusso и Mercedes- AMG GT, а в Барселона често бе забелязван в Audi R8 Spyder, както и в Audi RS7 и по-голям Q7.

 

Mercedes AMG

 

Виждан е също така да се движи с Volkswagen Touareg, но също така притежава, или все още има Porsche Panamera Turbo и Aston Martin Vulcan, а по непотвърдени данни също така е купил Lamborghini Veneno и McLaren 570S. Като перла в короната от автомобили за него се смята Maserati MC12 в характерния двуцветен цвят Fuji White със сини акценти. Представен през 2004 г. като много ограничена серия, от която ще бъдат произведени само 50 бройки, новият MC12 започва от над $800 000 по това време.

Но най-интересните превозни средства в колекцията на Неймар не се съхраняват в неговия гараж - два хеликоптера, частен самолет и частна яхта. През 2013 г. Неймар купува хеликоптер Eurocopter EC130 B4 на обявена цена от 4 милиона долара.

 

neymars-private-collection-includes-pricey-cars-2-helicopters-1-private-jet-and-a-yacht_9

 

Три години по-късно той ще премине към много по-луксозен и по-скъп самолет, напълно персонализиран Airbus H145 за 15 милиона долара с вътрешен салон от Mercedes-Benz и персонализирана регистрация на NJR.

Неймар го нарича Хеликоптерът на прилепа, защото персонализирането му е направено в съответствие с естетиката на Черния рицар, на който той е голям фен. Неймар често използва хеликоптера, за да откара себе си и своите съотборници на тренировка.

 

neymars-private-collection-includes-pricey-cars-2-helicopters-1-private-jet-and-a-yacht_7

 

Преди 2016 г. Неймар притежаваше яхта Ferretti на име Nadine, която беше запорирана с Eurocopter, когато беше обвинен в неплащане на данъци. Не е известно дали все още ги притежава, но обвиненията за укриването на данъци срещу него бяха свалени.

През годините бразилската футболна звезда е имал най-различни автомобили, някои най-вероятно за кратко, други от спонсори, трети е купил лично. Цитират се и негови думи от едно интервю, когато говори за себе си и за кариерата си: „Мечтайте, работете усилено и мечтата ви ще се сбъдне”. Неговата лична колекция от „играчки“ също е нещото, от което са направени мечтите.

 

Колите на Неймар (ГАЛЕРИЯ)

 

 

0 от 500
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Под щастлива звезда ( преди 1 година )
    Късметлия голям, може би най-големия дори успява да се набутва между истинските играчи и да се представя за един от тях! От баща си е наследил наглостта си и магически успява да се налага, макар, да няма физиката на футболист-нападател, няма завършващ удар и е с много слаби крайници, меки китки, глезени и т. н. Късметлия голям.
  • #3
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Ганди ( преди 1 година )
    Най-скъпата сделка за играч 222млн ?..????Това е май-голямата набутвация за един негодник!Да е жив и здрав,да си ги кара,ама разочерова ръководството на всеки клуб и феновете !
  • #2
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Това ,че в Барселона е карал Ауди не означава ,че ги притежава. Ауди бяха партньори на Барселона( както и на Реал) и предоставяха коли на играчите по техен избор . Купра заеха мястото на Ауди в Барселона , а Реал в момента ползват коли на BMW i.
  • #1
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Да види от Верстапен, може ли да няма хонда