IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Паркиране в този вендинг-автомат струва поне 300 000 долара

Цената е за място в работизиран гараж в центъра на Ню Йорк (ВИДЕО)

Карането на кола в големия град не е най-релаксиращата дейност. Но това не е нищо в сравнение с мисията „Намерете паркинг близо до къщи“. Затова и компании от Ню Йорк измислиха и внедриха високотехнологично решение – автоматични паркинги, които работят на принципа на вендинг-автоматите.


паркиране


Според информация на CNBC, място в такъв гараж ще струва от 300 хиляди до 595 хиляди долара. Тези суми обаче изглеждат малки на фона на цените на апартаментите в центъра на града, които достигат до няколко милиона долара.

„Колкото и налудничаво да звучи, 300 000 долара за парко-място в жилищна сграда се считат за разумна цена в Ню Йорк“, категоричен е брокерът Сенада Адзем пред CNBC.



В случая паркирането работи много просто - влизате в платформата, системата разчита идентификационния номер на колата ви и след това всичко е въпрос на технология. Камерите „сканират“ автомобила, за да се уверят, че вратите и багажникът са затворени, след което платформата с натоварената кола се изпраща на склад.

За да си вземе автомобила обратно, собственикът просто прикрепва карта с ключ към скенера и изчаква доставката на колата, която идва с нос към изхода, така че да не се налага маневра на заден ход при напускане на гаража.

0 от 500
  • #3
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    проблема с паркирането ще се реши на законодателно ниво който иска да има автомобил ще трябва да декларира собственост на гараж или място за паркиране и цените на гаражите ще са над цените на жилищата не е нормално едно домакинство да притежава по два три автомобила
  • #2
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Същото го има и при нас в подземния гараж в блока, асансьор - скъпа поддръжка и когато се развали колите са заложници понеже авариен изход няма, гениален овъренджинийринг да може строителя да продаде няколко парко места повече.
  • #1
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Аз да ви обадя ( преди 1 година )
    Такова нещо гледахме в някакъв филм - дали беше "нъ-фъ-съ Токио дрифт" или друг, работата е че беше от преди 15-20 години