IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кои спрени от производство коли липсват най-много на хората?

Специална класация подрежда моделите според търсенето им в интернет

Има автомобили, за които много хора са мечтали през годините, като някои дори са имали късмет да ги карат или притежават. Тъжната истина обаче е, че някои модели вече не се продават и завръщането им на пазара изглежда невъзможно. Именно тук идва ефектът на носталгията, който засяга не само суперколи и спортни модели, но и най-обикновени автомобили, които са станали емблематични с духа и историята си.


търсене онлайн


Британската застрахователна компанията се GoShorty се опита да анализира тази ситуация по научен начин, като състави класация на моделите, които „липсват най-много“ на феновете. За целта изследователите анализираха обема на търсене в Google и броя на хаштаговете в Instagram и Tik Tok, свързани с някои от моделите, които са напуснали пазара през последните години.

Събирайки данните на едно място, беше разработен индекс от 1 до 10, където 10 показва, че колата все още е високо ценена. Така беше направен и топ 10 на автомобилите, които липсват най-много на хората по света.

Топ на 10 на колите, които липсват най-много на хората (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Пропов ( преди 1 година )
    Lepepe , Панда не е кола , братче. Това е пазарска количка с пейка и 2 табуретки за сядане. Да оценяваш една кола според това колко е евтина - ти хабер си нямаш от коли, само от сметки разбираш.
  • #1
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Lepepe ( преди 1 година )
    На мене ми липсва старата Панда с 900куб двг. Е нема такова животно безсмъртно е. И навсякъде минава и супер лесно и евтино за подръжка.