IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda пуска още един SUV за Европа

ZR-V ще се настани между CR-V и HR-V в гамата на марката

Гамата на Honda през последните години беше малко ограничена, тъй като марката се беше ориентирала към „вечния“ Civic заедно с SUV-модели CR-V и HR-V. В Европа тя предлага още Jazz и електрическата Honda e, но тяхното присъствие е по-скоро символично.


Honda ZR-V


В компанията искат това са се промени и разширяват гамата си от SUV на Стария континент с нов продукти. Те ще бъдат електрифицирани, като вече известен и първият от тях – ZR-V. Този кросоувър първоначално беше анонсиран за японски пазар, но вече е известно, че ще се появи в Европа още догодина.

Моделът ще бъде позициониран между CR-V и HR-V, като той ще е един от трите SUV, които Honda ще предложи в близко бъдеще на европейския пазар. Кросоувърът прави впечатление с модернизирания дизайн с вертикална решетка, която оставя логото точно отгоре, и наклонени фарове от двете страни. Задната част може да напомня на модели на други марки и има спортна нотка, благодарение на дифузьора и изпускателните отвори.


Honda ZR-V


За да стъпи в Европа, новата ZR-V ще получи хибридно задвижване. То е същото, което дебютира при Civic e:HEV и трябва да се хареса от потребителите на континента. С мощност от 184 к.с. автомобилът ще предлага добра производителност, комбинирана с икономия на гориво.

В Япония ZR-V се предлага със задвижване на четирите колела, но е вероятността за подобен вариант в Европа е минимална. В случая идеята е да се предложи нещо като Civic във формата на кросоувър, което би било печеливша формула за Honda с оглед на предпочитанията на потребителите на Стария континент.


Honda ZR-V


Що се отнася до другите два модела на марката за Европа, това ще бъдат електрическа версия на CR-V, както и още един SUV, задвижван изцяло на ток. В неговата основа ще бъде Honda e: Ny1, която вече се предлага в Китай.


0 от 500
  • #1
    3 rate up comment 16 rate down comment
    bo ( преди 1 година )
    Външен дизай, по-зле от всичко китайско дори. Хонда в сокро време, може да с и останат май само с производството на ДВГ-та.