IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Zenvo представи най-бързия си суперавтомобил

И трите екземпляра на TSR-GT с мощност 1379 к.с. вече са продадени

Датският производител на екзотични автомобили Zenvo представи високоскоростна ограничена серия на хиперавтомобил, наречен TSR-GT. Двуместната кола получи дизайн, променен в името на аеродинамиката и това е най-бързият хиперавтомобил на компанията. Максималната скорост е ограничена на 424 км/ч, което е с 99 км/ч повече, отколкото може да развие предишният модел на марката - TSR-S.

 

zenvo-TSR-GT-00004

 

Zenvo TSR-GT е пригоден за състезания, където да се използва капацитета на максималната скорост. Датчаните ще построят само три TSR-GT, като вече са намерили купувач за всеки, но не разкриват цената.

Сърцето на TSR-GT е 5.8 V-8 двигател с два механични компресора. Всъщност това е TSR-S мотор, но с подобрения. На биоетанол E85 агрегатът развива 1379 к.с. и задвижва задните колела чрез седемстепенна скоростна кутия.

 

zenvo-TSR-GT-00003 (1)

 

Инженерите на Zenvo също са се фокусирали върху намаляването на съпротивлението, което означава, че активният спойлер на TSR-R е направил място за по-дълго фиксирано крило, а колелата вече са с аеродинамични капаци.

Префиксът GT в името също не е случаен, защото отвътре TSR-GT не е толкова спартански като TSR-S. Поне производителят обещава по-малко „голи“ въглеродни влакна, а ще смени фалшивия велур с истинска кожа и ще добави шумопотискащи подови стелки с кожени ръбове.

 

zenvo-TSR-GT-00001

 

Zenvo планира да пусне изцяло нов модел през 2023 г., който ще получи ново шаси от въглеродни влакна, трансмисия, електрическо задвижване и модулен V12 двигател. Всичко това ще е собствена разработка. Двигателят ще получи два електрически турбокомпресора и без хибридна система ще осигури около 1200 сили, а комбинираната мощност ще бъде 1500-1800 к.с.

 

 

0 от 500