IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първият кросоувър слезе от конвейера на „Москвич“

Бившият завод на Renault започна да прави коли по китайски лиценз

Преди по-малко от 6 месеца френският производител Renault прекрати дейността си в Русия, като заводът му в Москва премина в собственост на градската управа. Сега предприятието започна ново производство, като от конвейера му слязоха първите автомобили от възродената марка „Москвич“.


Москвич


Засега в завода се осъществява сглобяването на модели на китайската марка JAC, като първият от тях ще се предлага под името „Москвич 3“. Това е автомобил, предназначен за ежедневни пътувания, оборудван с бензинов двигател (китайски с турбо) със 150 к.с. Скоростната кутия е 6-степенна механична или CVT.

Размери на новия кросоувър, в чиято основа е моделът JAC JS4, са дължина от 4410 мм, широчина - 1800 мм и височина -1660 мм. Разстоянието между двете оси е 2620 мм.


Москвич


Плановете на възродената марка са до края на годината да бъдат произведени поне 400 бройки от „Москвич 3“, които ще бъдат пуснати на продажби. Обемите на производство ще нараснат в началото на 2023 година, като вече са ясни и ориентировъчните цени на кросоувъра – те ще варират между 27 000 и 33 000 долара.

През 2023 г. трябва да стартира производството и на електрическия кросоувър - „Москвич 3е“, в чиято основа ще бъде китайският JAC E40X. За него са предвидени електромотор с мощност 68 к.с. и батерия, чийто капацитет не се съобщава официално, но е известен пробегът с едно зареждане – 410 км.


0 от 500
  • #9
    24 rate up comment 11 rate down comment
    Зико ( преди 1 година )
    То си е резил Китайски автомобил с надпис Москвич..Ако съм на мястото на Путин ще забранят този маскарад на некомпетентността .Вече Русия и една кола не може да направи та купува Китайски и им слага надпис ,,Москвич..Гордост за Руското Автомобилостроене Та сега се вижда и че ракетите им падат ,,някъде,, артелерита им е с 4пъти по малка далекобойност танковете закъсват и Самолетите и те фалш. Та цялата им военна техника лоша. Е кой ще си купи от Русия уружие в Бъдеще .Резила е голям
  • #8
    20 rate up comment 3 rate down comment
    До тинтири-минтири ( преди 1 година )
    Не е необходимо във всяка държава да се произвеждат коли, смартфони, самолети и пр. Внасяш, каквото ти трябва, хората купуват и животът върви. Ама ти кажи твоята любима рашистка империя повече ли коли произвежда от малка Унгария или Словакия.
  • #7
    10 rate up comment 32 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 1 година )
    Смешно ви е... но за 6 месеца превключиха и произвеждат - а се смеят хора, които не произвеждат нищо! Колко автомобила се сглобяват в БГ? Е докато *** се смее накрая май пак други ще се смеят последни...
  • #6
    24 rate up comment 1 rate down comment
    Fury ( преди 1 година )
    Не зная какъв е смисълът да поставят име Москвич 3. Jak e по-престижно от Москвич! Сглобените в България Грейт Уол не се продаваха под името Балкан. Не табелката определя успеха на един автомобил.
  • #5
    22 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Произвеждат го, колкото ние произвеждахме Големия Дувар - идва един контейнер лего и те само го окомплектоват. В друга медия гледах че базовия ще е без турбо 100-110 коня.
  • #4
    26 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    33 хиляди долара, ахаха според мен трябва те да ти ги дават да го караш това, а не ти на тях.
  • #3
    19 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Те сега ще станат велики :)
  • #2
    30 rate up comment 7 rate down comment
    га га ( преди 1 година )
    В този автомобил няма дори едно руско болтче. Надпис москвич могат да сложат на автомобил от какъвто си искат производител, но той пак няма да стане руски. Добре че китаеца им даде производствени линии, да не останат съвсем без автопроизводство след изтеглянето на всички нормални марки.
  • #1
    26 rate up comment 12 rate down comment
    Коооп ( преди 1 година )
    Със здраве да си ги карат из тайгата и степите, и изобщо да не поглеждат на запад от драгоценната им "държава".