IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Блокирал круиз-контрол принуди шофьор да кара два часа със 126 км/ч

Полицията е разчиствала пътя пред автомобила, а инженер е помагал по телефона

Спомняте ли си филма „Скорост“, в който пътнически автобус трябваше да се движи с определена скорост, за да не избухне заложената в него бомба? Нещо подобно се случи с китайски шофьор, след като круиз-контролът на автомобила му блокира и той беше принуден в продължение на два часа да се движи със скорост 126 км/ч по магистрала, съобщава Asiaone.


круиз-контрол повреда


Шофьорът с фамилно име Сие е успял да избегне сблъсъка с други участници в движението благодарение на комбинираните усилия на полицията, която разчисти пътя пред него, и на автомобилен инженер, предаващ инструкции по мобилен телефон. В информацията не се посочва какъв е автомобилът на китаеца, но стана ясно, че неговият круиз-контрол е излязъл от строя при опит да намали скоростта и превключване на неутрална предавка.

Мъжът зад волана при няколко отчаяни опити да намали, след което се обажда на полицията и казва: „Здравейте, карам със скорост от 126 км/ч на круиз-контрол, но спирачката не работи. Не мога да го изключа. Мисля, че ще умра“, казва той.

Полицаят насреща прави всичко възможно да успокои паникьосания шофьор, като в същото време колегите му започват да разчистват пътя пред носещата се със 126 км/ч кола. Проблемът в случая е с пунктовете за плащане на такси, през които автомобилът успява да премине. В крайна сметка полицаите ескортират колата до стръмен участък от магистралата, където с с помощта на автомобилен инженер, даващ инструкции по мобилен телефон, превозното средство е спряно.

Остава неясно какво е причинило задръстването на круиз-контрола на автомобила, но след като изпитанието му приключи, Сие предположи, че може да е малко чай с мляко, който е разлял малко преди колата да излезе извън контрол. Инцидентът предизвика бурна дискусия в социалните мрежи, като случилото се най-често беше сравнявано именно с филма „Скорост“ от 90-те години, в който Киану Рийвс и Сандра Бълок трябваше да се справят със същия проблем.


0 от 500
  • #24
    0 rate up comment 1 rate down comment
    krasimir_rusew@abv.b ( преди 1 година )
    аз и скорост съм гледал и там действително не е такъв проблема ,ама си и спомням случай в България ,и тогава родната полиция не помогна ,ами човекът си катастрофира в Кресненското дефиле ,и дали оцеля не помня
  • #23
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Димо ( преди 1 година )
    Ние си спомняме филма Скорост. Явно обаче Вие не сте го гледали.Вместо да пишете глупости, времето и го гледайте!Никъде във филма не се говори за блокирал круиз контрол.Героят на Сандра Бълок (Ани) не трябва да кара с по малко от 50 мили в час,за да не избухне бомба в автобуса,който тя управлява.
  • #22
    12 rate up comment 1 rate down comment
    КЛИМБО ( преди 1 година )
    Ами изгаси я! Какво се лигавиш?
  • #21
    20 rate up comment 3 rate down comment
    Аз ( преди 1 година )
    Пълна простотия...който го е написал това не е виждал кола с темпомат ако си е повярвал на това!
  • #20
    11 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Та китайците кога щяха да завладяват Европа и света ? :):):)
  • #19
    10 rate up comment 6 rate down comment
    FenIX ( преди 1 година )
    Китайци сър..
  • #18
    30 rate up comment 5 rate down comment
    Язе ( преди 1 година )
    Ако може така да забие и банкомата, докато тегля пари и да му се повреди камерката, а той да плюе, плюе... Относно господина с китайския автомобил - Брат'чед, преди да се качиш на нещо китайско, провери кухината между ушите на главния инженер.
  • #17
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Куро ( преди 1 година )
    Ан неутрална скорост как не е могъл да превключи,на някой коли даже не трябва да натискаш нищо за да преместиш лоста от D на N .
  • #16
    7 rate up comment 6 rate down comment
    PLAID ( преди 1 година )
    Нa TESLA спирачките са хидравлика. Вие и в магазин за чорапи пак за TESLA ще бълнувате. Браво, само така!
  • #15
    15 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 1 година )
    Това е Тресла на автопилот.